tiistai 31. maaliskuuta 2015

Don't take your guns to town

Vaikka laulussa noin sanotaankin niin tänään pojat olivat ottaneet pyssyt mukaansa. Oli meinaan jonniin verran sotilaspoliisia sun muuta militäärihenkilöä tienposkissa kun kauppareissua vesisateessa ajelin.

Syykin tähän oli aika selvä. Kampalan itäpuolella Kiwatulessa olivat eilen pyssymiehet ajelleet bodilla Ugandan Al Shabaab-syyttäjä naisen Joan Kagezin perässä ja sitten kun sopiva paikka oli ilmaantunut, oli ruuti palanut. Eukolla oli ollut lapsensa myös autonsa kyydissä mutta näihin ei ollut osumaa tullut. Uganda etsii nyt uutta terrorismisyyttäjää kun vanha näin happani.

Tämä nainen oli siis syyttäjänä hiljattain alkaneessa Kampassa futiksen 2010 MM-kisojen finaalin aikana tapahtuneiden pommi-iskujen oikeudenkäynnissä.

Nyt sitten täällä on noussut ihmettelyä että miksi tällä naisella ei ole ollut käytännössä minkäänlaisia turvajärjestelyjä takanaan. Hän oli siis ajellut itsekseen normaalia duunista-kotiin reittiään ja pysähtynyt sitten Kiwatulessa ostoksille. Kiva oli tullut.

Tämän hauskuuden lisäksi jenkit ovat varoittaneet Afrikan Helmeä tännepäin matkalla olevista itsemurhapommittajista. ISIS ja Al Shabaab käyvät näin omaa kisaansa.

Nämä Ugandan viimeaikaiset turvallisuusongelmat ovat kuitenkin vain yksittäistapauksia eivätkä liity mihinkään maailmanuskontoon millään tavalla.

Että hyvää hiljaista viikkoa vaan.

ps. Kauppalistalla oli mm.: Lampaanjalka, kalaa ja kaksi litraa kermaa. Pashaa beibet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti