tiistai 4. elokuuta 2015

Gummi puhki

Sillä lailla oli käynyt oppositio-Besigyelle tien päällä ja Land Cruiserin matka oli vienyt puskahallituksen puolelle. Ei tullut henkilövahinkoja mutta hyvin olisi voinut tulla. Herra oli ollut matkalla agitoimaan.

Besigye syytti tapauksesta poliisia. Oli kuulemma Kampalasta lähtiessä poliisin edustaja suihkutellut jotain spraytä ko. renkaaseen. Poliisin edustajat tietenkin kiistivät heti kaiken sanomalla "ei mitään semmoista spraytä ole joka auton renkaan tuolla lailla heikentäisi."

Jaa. No miten olisi vaikka suolahappo tms?

Sinänsähän kyseessä voi ihan yhtä hyvin olla myös tasan normaali rengasrikko. Kas kun yleisetkin paikalliset tykkäävät ajella kieseillään aikas vauhdikkaasti ja nuo poliitikot tykkäävät ajella vielä lujempaa. Noilla maastoauton renkailla on kuitenkin määritellyt rakenteelliset huippunopeutensa ja fakta on että max. 120 km/h etenemiseen tarkoitettu rengas ei kestä kolme tonnia painavan Pradon alla kovin kauaa jos Pradolla luukutetaan jatkuvasti sataa seitsemääkymppiä.

Fakta on sitten myös se että tässäkin maassa ei-toivotut henkilöt ovat kautta 'modernin' Ugandan historian joutuneet verrattain useasti selittämättömiin auto-onnettomuuksiin. Tämä pätee koko Itä-Afrikkaan.

Muuta:

Burundissa ampuivat sunnuntaina Bujumburassa parilla RPG:llä maan kakkosmiehen ja turvallisuusministeriön pomon Adolphe Nshimirimanan autonsa kanssa maata kiertävälle radalle. Konetuliaseilla oli varmistettu sivusta. Tämä heppeli oli vastuussa toukokuussa tapahtuneen vallankaappausyrityksen ja presidentinvaalien tiimoilta alkaneiden mielenosoitusten/mellakoiden tukahduttamisesta. Hyvältä näyttää siis. Rapia kymmenen miljoonaa ihmistä joista 60% näkee jossain määrin nälkää, täysin kahvin viennin varassa aikana jolloin kahvin markkinahinnat heittelevät miten sattuvat, ei tarpeeksi viljelymaata ja siihen päälle perinteiset hutut vs. tutsit-setit. Voi vain kuvitella mitä seuraa. Taas. 1972, 1988, 2008... Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy vaikka pahaa pelkään.

Plus: Ei ole edelleenkään lämminvesivaraajaa, erilaisilla pyörillä ajellaan, puihin kiipeillään ja sen semmoista vaapulavissun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti