maanantai 17. elokuuta 2015

Tänään, vill Gud

Meille tulee uusi lämminvesivaraaja.

Kävi näetsen niin että olin lauantaina issekseni kotosalla. Koska aikainen kick off Southamptonissa ja tyylikäs 0-3 voitto. Oltiin sitä ennen tehty retki vuokra-autolla Entebben eläintarhaan ja siellä hukattu U. toisen suomiperheen huomaan heidän kuusivuotiaansa kanssa viihtymään. Heidänkin likkansa on kasvanut Afrikassa ja hänelläkin on kuitenkin Suomesta kokemuksia. On siis mielenkiintoista/iloista nähdä miten kummatkin likat ovat ikäänkuin tavanneet ensimmäistä kertaa elämässään jonkun toisen saman ikäisen, joka tietää/tajuaa tasan tarkkaan minkälaista on olla suomalaisena kuusivuotiaana Afrikassa.

E & e menivät sitten pienempien leikkitreffeille. Edelleen vuokra-autolla siksi että Pajero on pajalla. Tietokoneet verstaalla sanoivat "ruiskussa häggälää", jäi näes Semlikin reissulla viikko sitten kaasu ikäänkuin pohjaan. Tämä tosin ilmeni ugandalaiseen hidaste-nimismiehen kiharaan täräyttelyn jälkeen ja tokeni siitä kyllä jo tien päällä. Ei sen ruiskun kuitenkaan pitäisi noin käyttäytyä. No, oli se muutenkin jo aika vaihtaa putsarit sun muut eli siellähän on.

Anyway. Siinä juuri matsin loputtua viikonloppuvartija- Mzee tuli sanomaan että landlord on täällä.

No mikäs siinä. Mentiin Tessan ja Sheeban kanssa katsomaan tätiä portille. Täti pelkää koiria. En tehnyt elettäkään lukitakseni koiria sisään vaan komentelin äänellä sivulle&istu. Yllättävää kyllä se toimi. Tai niin, Tessan kanssa. Sheebasta on tullut niin vanha ettei se viitsinyt kiivetä tuonne parkkipaikalle.

Täti lirkutteli. Sanoin suoraan että nyt ei paljon kiinnosta noi sun small talkit, onko sulla jotain asiaa? Sanoin myös olevani äärimmäisen pettynyt akan toimintaan.

Kas kun nyt on niin että tehtiin tuossa päätös: Ennenkuin maksamme mitään seuraavasta vuokraerästä vesipöntön on mentävä korjaukseen. Sen jälkeen vuokraamme vedetään radikaalisti alas ja me voimme sitten huolehtia ylläpitävistä korjauksista, aina kuitenkin kustannukset vuokrasta vähentäen. Jos ei kelpaa vuokraajalle se on tack och adjö tälle torpalle.

Tuon sisältöinen meili lähti perjantaina landlordille. Akka ei ole muuten suostunut ottamaan minkään sortin yhteyttä puoleentoista kuukauteen. Nyt sille oli tullut kiire. Olemme nimittäin laskeskelleet 1+1+1+1 ja tulleet siihen johtopäätökseen, että vuokra-bossimme ovat erinomaisen voimakkaasti vuokranmaksustamme riippuvaisia. He ostivat tämän talon 370 000 taalalla ja aivan varmasti rahoitusta on haettu pankilta(kin). Korot ovat nousussaan... Lisäksi olemme tehneet aika lailla julkisiksi syyt, joiden vuoksi olemme tästä, sinänsä kyllä miellyttävästä talosta, kytkintä nostamassa. Siihen ei tarvita tässä kylässä kuin kiinteistövälittäjään yhteyden ottaminen. Meillä on nyt oikeasti kaksi kohdetta tässä naapurustossa valmiiksi katsottuna, ei vaadita muuta kuin nimeä paperiin. Kummassakin on allas, toisessa se allas on vaan isompi.

Akka koitti selitellä lisää. "Maanantaina tulee!" Sanoin suoraan että niin varmaan, sitä maanantaita on nyt ollut kolme kuukautta. Kerroin myös hyvin suoraan että me ollaan tehty päätös jonka hän on meiliinsä saanut ja että mulla ei ole tuon päätöksen suhteen minkäälaisia neuvotteluvaltuuksia. Eikä haluakaan. Sanoin myös erittäin töykeästi tälle tädille "Do think this is the onle house in Bugolobi? If you do, think again."

Lienee sanomattakin selvää, että tähän puoli kahteentoista mennessä mitään korjaajia/uuden varaajan asentajia ei ole tontillamme näkynyt.

Näille tämänkaltaisille afrikkalaisille mulla on mielessäni se vanha sana. Se, joka on kielitoimiston mielestä nykyään kaikissa käyttötarkoituksissaan loukkaava/rasistinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti