maanantai 24. elokuuta 2015

Convoy

Isot kihot ajelevat matkustaessaan täälläkin saattueissa. Herra resitentin tieliikenteessä etenemiseen kuuluu aina ensiksi kaksi pillit ja vilkut päällä ajelevaa poliisin henkilöautoa, jotka lakaisevat kiemurtelemalla tien keskelle vapaan baanan takana tulijoille. Nämä poliisiautot ajavat kylmän rauhallisesti kohti kaikkia ajoneuvoja sellaista kahdeksaakymppiä tms. Perässään tulee sitten sotilaspoliisien Hilux jonka lavalla on kahdeksan raskaasti aseistettua kaikkeen valmista lihasaivoa. Sitten kolme isoa maastoautoa joissa jossain on presidentti ja lopuksi toiset kahdeksan sotilaspoliisia.

Kun tällaisia järjestelyjä käytetään on päivänselvää että aina silloin tällöin rytisee. Kesäkuussa oli kolissut Ntungamon districtissä. Nyt presidentin saattueen kolhimaksi tullut autoilija hakee korvauksia presidentiltä. Saattueen kärkiautot olivat työntäneet Thomas Byamugishan kaaran ulos tieltä ja sitä rataa katon kautta ympäri. Districtin liikennepoliisin pomo vahvistaa tapahtuneen. Thomasia on pyydetty poliisin toimesta esittämään asiansa valtakunnan ykkösleidin Janet Musevenin toimistossa. Sinnehän sitä onkin tavallisella ugandalaisella ihan tuosta noin vaan pääsy...

Ai juu. Tuossa onnettomuudessa pääsi hengestään autossa matkustanut Phinoah Ampumwire-niminen lapsi.

Muistattekos kun joskus taannoin mainitsin keppostelijoista, jotka päästivät keltaisiksi maalattuja possuja juoksentelemaan kadulle parlamentin lähistöllä? Yksi näistä kavereista on kirjoitellut pari M7:aa arvostellutta kirjaakin ja sitä rataa. Norman Tumuhimbise on nimensä. Muun muassa tällaisellä kannella:


Viime torstaina Norman kavereineen oli taas sniikannut keltaisia porsaita Ugandan parlamentin pihalle. Torstai-illan jälkeen Normania ei sitten olekaan nähty ja kukaan ei tiedä mitään olinpaikastaan. Onkohan Norman lähtenyt kalaan tai jotain?

Muuta: Armeija on sanoutunut irti Crime Preventerien harjoituttaja-majurinsa Roland Kakooza Mutalen toimista. Tämä kaveri johti ennen 2006 vaaleja ihmisiä hakanneita partioita. 2011 vaalit M7 ihan vaan osti ja nyt ilmeisesti ne Mbabazin (jota en edelleenkään pahemmin sääli) talon edessä riekkuneet nuoret olivat juuri tätä rikosten ehkäisijä-possea.

KCCA:n (kunnan rakennusvirasto tällä kertaa) purkupartiot olivat perjataina illalla olleet taas työssä ja toimessa. Tähän työhön ja toimeen oli tällä kertaa kuulunut katukauppias naisten suoranainen hakkaaminen. Ugandan NTV-telkkarikanavan toimittaja oli ollut paikalla ja saanut pätkää muistikortille. Sitten oli hänenkin poijunsa ruvennut tummumaan. Kumma kyllä poliisi on putkaannuttanut toimittajan rikosilmoituksen jälkeen nämä KCCA:n partiolaiset.

Museveni oli uhonnut että kahdessakymmenessä vuodessa Uganda tulee olemaan maailman taloudessa kovemi tekijä kuin Iso-Britannia tai Puola. On kuulemma näitä kahta paljon enemmän resursseja täkäläisillä. Että sori vaan UK ja Poland ball. Teillä on romahdus edessänne. Mitenkään muuten nimittäin Uganda ei tule tuolle tasolle nousemaan.

Burundissa johtavan oppositiopuolueen FNL:n johtajistoon kuulunut Pontian Barutwanayo ammuttiin rynnäkkökiväärillä paikallisessa ravintolassa. Barutwanayo oli vastustanut/mobilisoinut vaalipiirinsä asukkaita estääkseen presidentti Pierre Nkurunzizalle uskollisia Imbonerakure militiota terrorisoimasta seutua. Kyllä siellä oikeasti taidetaan taas kunnon rähinää keitellä kasaan.

Muuten täällä ei juuri tapahtumia ole ollut. U:n yökyläilykin meni hyvin, mitä nyt eilen oli illalla aika väsyitkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti