perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tänään 6:00pm

Tuolla kellonlyömällä NRM:n sisäisen vaalikomission puheenjohtaja julistaa Ugandan presidenttiyden avoimeksi.

Näin käy jos kukaan puolueen jäsen ei hae ko. vakanssin hakuun oikeuttavia lippuja ja lappuja puolueen keskuskonttorilta. Yoweri Kaguta Museveni on jo maksanut omansa mutta hän ei ole käynyt hakemassa lappuja henkilökohtaisesti. M7 on kertonut menevänsä tänään puolilta päivin mestoille. Mbabazi ei ole vielä suostunut maksamaan sitä kymmentä miljoonaa koska hänen mukaansa maksun periminen ehdolle asettumisesta on edelleen laitonta.

edit: Jassoo. Mbabazi laittoi tänään pillit pussiin NRM:n tiimoilta, eli hän siis ryhtyy sitoutumattomaksi ehdokkaaksi. Mikä tietysti järkevintä hänen kannaltaan onkin. NRM:n esivaaleissa Mbabazi olisi aivan satavarmasti saanut, tavalla tai toisella, turpaan ja siitä olisi seurannut yhtä satavarmasti linnareissu jos/kun hän olisi ryhtynyt sen jälkeen sitoutumattomana kampanjoimaan. Tämä siis sen NRM:n uuden pykälistön perusteella.

Muuta:

Kampalan alueen poliisipomo vaihtuu. Uusi pomo sai edelliseltä ohjeeksi "älä murene rikkaiden vaatimusten alla". Tällä tarkoitettiin sitä, että ugandalaiset haluavat poliiseja tonteilleen vahdeiksi ja sehän saattaa aiheuttaa poliisipulaa muualle. En kyllä näe että täällä kytistä kovin äkkiä akuuttia pulaa tulisi mutta whatevö.

Hassua asiassa on se seikka, että meillehän koitettiin hallituksen puolesta tuoda väkisin poliisia tuonne portille notkumaan. Ihan niinkuin tehtiin jokaiselle kansainvälisissä organisaatioissa työskenteleville expateille. Gandhi-italialaistyylinen hidas vastarintamme sai sortovallan lopulta poistumaan premisseistä. Ei meinaan kiinnosta pitää yhtään sisäänkurkkijaa tontilla. Tosin kyllähän tarvittaessa näiltä meidän nannyiltä, siivoojilta, puutarhureilta ja hierojilta paikallinen hallinto saa tietoa miten täällä menee. Tietynlainen panopticonhan tämä maa on.

Bank of Uganda on tyytyväinen koska shillingin luisu on saatu ainakin hetkeksi pysähtymään. Syyksi liukuun on nyt annettu USA:n talouden vahvistuminen, vähäiset taalavirrat maahan. korkea inflaatio ja korkeat korot.

Joo. Ensimmäistä lukuunottamatta nuo ovat kuitenkin kaikki seurauksia, ei syitä. Tai niin, korkea inflaatio on kyllä lähtökohtaisesti ihan sisäsyntyistä ja siitähän tuo lumipallo sitten on lähtenyt pyörimään. Kuten sanottua, laakerit punaisena sylkevät painokoneet shillinkiä vaalivuonna ulos samalla kun ulkomaista taalalainaa haalitaan maahan sisään pää märkänä. Viimeksi eilen kerrottiin Entebben lentokenttän renoveeraukseen otetun 350 miljoonaa taalaa Kiinasta. Saas nähdä kuinka moneksi vuodeksi kentän toiminnot on samalla kinkeille myyty?

Ollaan siis tilanteessa, jossa hallitus aikoo nyt pakottaa ulkomaiset toimijat käyttämään ugandalaisia tuotteita/työvoimaa/materiaaleja. Kiinalaiset varmasti ottavat tästä onkeensa. Kuulemma esimerkiksi Ugandan terästeollisuuden tuotteen ovat täysin vertailukelpoisia ulkomaisten vastaavien kanssa. Muistakaa tämä jos satutte joskus tulevaisuudessa maanjäristyksen aikaan olemaan Kampalassa 2010-luvun puolessa välissä rakennetussa pytingissä... Harjateräksissäkin on eroja.

Kerroin viikko sitten niistä kansanedustajien bensarahoista. Se meni väärin, eli käsi pystyyn virheen merkiksi. Jaettava summa per kärsä ei ollut 26k euroa.

Se on kolme kertaa tuo. Eli melkein 80 000 euroa indeksikorjattua gasoliini hynää.

Manafwan districtissä heitettiin 238 ihmistä putkaan operaatio "Curtailing early morning alcoholism". Siellä oli löydetty koululuokkia opettajineen paikallisista "leffateattereista". Alueella on pienrikollisuus räjähtänyt viime aikoina käsiin väen rahoittaessa ryyppäämisensä ja uhkapelaamisensa kana-, ruoka- ja talousesinevarkauksilla. Näitä paikkoja pyörittämässä ovat olleet aina ja kaikkialle ehtivät rehelliset kiinalaiset "liikemiehet".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti