maanantai 31. elokuuta 2015

5 vuotta

Tuli tänään täyteen Ugandassa. Onhan sitä siinä.

"Crime Preventerit ovat siviilejä jotka vain avustavat poliiseja." Näin on sanottu. Meikäläisen mielipide on varmaan tästä possesta jo tullut selväksi mutta jos/kun seuraavan kaltaisia tapahtumia alkaa tulla lisää, niin on kyllä pakko ihmetellä että mitä jumalauta tuolla melkein 45 tuhannen "interhamwan" ryhmällä haetaan?

Bududan districtissä 16-vuotias poika tuli ammutuksi tällaisen rikoksen ehkäisijän toimesta. Militia-man oli pistänyt luodin täysin harkitusti parista metristä pojan silmästä sisään. Syy tähän?

Poika oli ollut pelaamassa fudista kavereittensa kanssa ja pallonsa oli osunut vahingossa peltisen poliisiaseman seinään. Se oli riittänyt syyksi. Tuolla alueella crime preventerit kuulemma pitävät poliisien univormuja ja suorittavat myös pidätyksiä. Eli se siitä "rauhanomaisesta siviilikaartista" sitten.

Alueen poliisipomo pyysi tapahtunutta anteeksi sanoen, että "crime preventerien tehtävänä on vain tietojen kerääminen ja heidän pitäisi olla aseettomia." Kerätä mitä informaatiota? Ja nyt vaan kävi näin että noille pikakoulutetuille kasvoi käsiin jostain pyssyjä.

Huoh.

Loppuun vielä ennustukseni seuraamista. Suomen vaaleista on nyt nelisen kuukautta ja PAM väläyttää yleislakkoa. Meni kuukaudella pieleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti