perjantai 21. elokuuta 2015

Padat, kattilat ja muut paistinpannut

Kuulkaas mitä meidän Yrjö poikka nyt puhuu. Tarkemmin siis Ugandan varapresidentti Edward Ssekandi:

Hallitus aikoo estää lahjoittajien varojen päätymisen korruptoituneille kansalaisjärjestöille. "Emme aio toimia korruptoituneiden kansalaisjärjestöjen kanssa koska hallitus ei halua olla missään tekemisissä korruptoituneiden kansalaisjärjestöjen kanssa."

No sehän on hyvä. Niin sitä pitääkin.

On ne vekkuleita.

Muuta:

En olekaan pitkään aikaan tällaisesta kirjoittanut.

Pallissan districtissä, joka on Spagettihirviö tietää missä, oli viisvuotias poika varastanut kananmunia, perheen omasta kanalasta siis. Pojan tarkoituksena oli myydä munat ja ostaa rahoilla... kyniä ja paperia. Niin, kyniä ja paperia.

Pikkumiehen isä oli asiasta sitten suuttunut ja sitonut pojan kiinni. Naapurit olivat koittaneet estää isiä mutta turha oli ollut työnsä. Sitten hän oli kaatanut pikkumiehen käsille lamppuöljyä ja tarjonnut tulta perään, humps vaan. Tämän jälkeen isukki oli ottanut ritolat. Onneksi poika jäänee henkiin.
Nakisungan sub-countyssä 16-vuotias janari oli murtautunut isoveljensä taloon ja varastanut 20 000 shillinkiä eli vitosen. Juippi oli käyttänyt rahat leffalippuun ja snaksien ostamiseen kavereilleen. Isoveli oli kertonut asiasta poikain isälle, joka sitten oli ottanut asian puheeksi teinin kanssa. Humps vaan suhahti pangaveitsi ja isukille tuli iso läppä päähän. Niin iso että isukkia ei sitten enää olekaan. Paikallinen pomomies sanoo:"Tiedän perheen. Sen lapset on kasvatettu huonosti. Aina kun perheen poika on hölmöillyt, poikien äiti on rynnännyt puolustamaan jannua. Joskus poika ja äiti ovat haukkuneet julkisesti nyt kuolleen miehen täydeksi nillittäväksi kusipääksi."

Entebbessä mielenterveyspotilas oli tappanut viisivuotiaan pojan. Noita kajahtaneita on muuten taas ollut liikkeellä vähän enemmän eli lienevät jälleen priorisoineet laittamalla jonkun hoitolaitoksen säppiin.

Erään poliisipomon määräys asian tiimoilta oli heti selvä. "Kaduilla käkvelevät hullut on pidätettävä ja heitettävä vankilaan/putkaan." No, on sekin tietysti humaanimpaa hoitoa kuin malawilainen "kilo rotanmyrkkyä"-käsittely.

Loppuun kamraatti Musevenin sanat hänen vierailtuaan Kayungan kaupungissa. "Täytän syyskuussa 71-vuotta mutta tunnen olevani kolmekympinen." Seuraavaksi M7 jättättää varmaan perässä hiihtäjänsä kolmekympin lenkillä Rukan hangilla vartin päähän vaikka pysähtyi matkalla nappaamaan matkan varrella olleesta lammesta kuusi kaksitoistakiloista kuhaa pelkällä retkikirveellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti