keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kohta lähtee kenialainen

Meinaan lentoyhtiötä. Tekivät vaatimattoman 250 miljoonan dollarin tappion viime vuonna. Yhtiö arvio tarvitsevansa 'bout 500 miljoonaa $ pysyäkseen pinnalla. Sinänsä asialla ei ole meille niin paljon merkitystä koska harvoinhan sitä Nairobin kautta mihinkään täältä suihkitaan. Varsinkin nyt kun Mombasaan ei uskalla mennä.

Etelä-Sudanilainen sotilasosasto eli komppanian verran ukkoja on tullut 9 kilometriä Ugandan puolelle rajaa, samalla rajatolppia siirtäen Limu joelle (onkohan se spraittia? "Jos kaikki järvet viinaksi muuttuis...) Lokungin sub-districtissä. Ugandan armeija ilmoittaa että jos sudanilaiset eivät lähde lätkimään tähän päivään mennessä kotipuoleensa, alkaa heiltä läski tummumaan. Seuraan mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.

M7 piti puheen Rikollisuuden Estäjien valmistumisjuhlassa ja kehoitti näitä olemaan käyttämättä oppimiaan rikollisuuden ehkäisykeinoja kapakkatappeluissa.

Nyt joku kysynee että Hä? Mitä? Mitä helevetin Rikollisuuden Ehkäisijöitä?

M7 koulutti 8000 täyttä siviiliä pitämään jöötä seuduilla, joille poliisi ja armeija eivät kerkiä. "Kenen jöötä, miten ja miksi" ovat ne kysymykset, jotka pitää tässä esittää.

Kansallista projektia johtava Blaise Kamugishan antaa meille vastauksesta osviittaa. Hänen mukaansa nyt jokaisessa Ugandan kylässä pitäisi olla vähintään 30 Rikollisuuden Estäjää. Virallisena tavoitteena on Rikollisuuden Estäjä/perhekunta.

(Kuva: Rajab Mukombozi) Rikollisuuden Ehkäisijöitä

Jokainen voi tykönään miettiä mitä tämä tällainen toiminta on ja mihin se tähtää? Historiaa tuntevat voivat hakea vertailukohtia jostain.

Kampalan Industrial arealla sijaitsevassa todella suositussa Guvnor-pintaliitodiskossa pääsi asiakas viime viikonloppuna hengestään toisen asiakkaan toimesta. Rikotulla pullolla kaulavaltimo poikki ja sitä rataa. Ei kuitenkaan hätää sillä tämä tapaus oli vasta ensimmäinen jo vuonna 2010 perustetussa diskoteekissä. Sitä on baareja, joissa tuota tapahtuu useammin.

Vettä on sadellut parina päivänä. 

Huomenna lähdetään safarille pariksi yöksi Semlikiin. Pitäisi ehtiä takaisin Kampalaan lauantai-iltapäiväksi klo. 17:00. Kick off!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti