keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Oho

Poliisi on ollut toimissaan ripeä.

Puhun nyt siitä Makereren yliopistolla tapetun David Otimin tapauksesta. 3 tekijää on jo Luziran vankilassa, syyteet luettuina. 12 tekijää on vielä karussa. Jokainen näistä on Kwame Nkhrumah-asuntolan residentti. Yhtäkään ulkopuolista tekijää ei ole tutkimuksissa löydetty. Todistajien mukaan herra Otimille velkaa ollut asukas oli jo useaan kertaan lähtenyt velkojaansa karkuun. Että ihan asialla tämä tapettu siellä oli ollut.

Taisi päästä liian selvä juttu liian nopeasti liian julkiseksi. Sen edellisen, samassa asuntolassa poltetun ihmisen tapaus ei sen sijaan ole edennyt.

Kisekan torilla olivat KCCA:n häätöhommat menneet eilen kyynelkaasuhommiksi. Neljä sairaalaan. Asiaan liittyen: Ajelin eilen Bugolobissa sen viime viikkoisen häädön tonttien ohi. En kerinnyt kuvaa ottaa mutta olihan siinä jotain koskettavaa kun juurikin sillä paikalla mistä sain kuvan tähänkin blogiin, puretun rakennuksen jämien keskellä, nuori tyttö paisteli rolexeja (chiapattin sisään paistettu kananmuna, kaalia, sipulia ja tomaattia) taivasalla pelkän pöydän varassa. Kyllä kansa tietää...

Ugandan etiikan- ja rehellisyyden ministeri Simon Lokodo sanoo nyt, että ihmisoikeus aktivistit promoavat moraalista rappiota. Moraalisen rappion edustajina Lokodo on antanut viime aikoina runtua muun muassa kansalaisjärjestölle, joka antoi alaikäisille seksuaalikasvatusta. Muistetaan myös samaan syssyyn, että tässä meillä on mies, jonka mukaan raiskauksessa mies toteuttaa luonnollisia halujaan ja siten teko on vähemmän harmillinen kuin esimerkiksi homoseksuaalisuus. Tältä pohjalta.

Ugandan hallitus on nyt myös aloittanut pakolaisten elektronisen seurannan. Tämä kuulemma parantaa niin pakolaisten kuin valtionkin turvallisuutta. Esimerkiksi vuonna 2013 Ruandan kansalainen Joel Mutabazi, jolla oli YK:n pakolaisstatus kaapattiin Ugandasta Ruandan turvallisuuspalvelun toimesta vähän kuulusteltavaksi. Tämä uusi järjestelmä tulee nyt estämään näitäkin juttuja. Ottamatta yhtään kantaa siihen, että Ruandasta täällä on kahdenlaisia pakolaisia (niitä jotka eivät voi mennä takaisin koska tuli tötöiltyä aika raskaasti ja niitä, jotka ovat Ruandan nykyistä hallintoa arvostellessaan tehneet ison virheen) niin sanonpahan vaan, että kun tunnetaan Ruandan ja Ugandan hallitusten lämpimät välit niin tätä systeemiä ei varmaankaan tulla koskaan käyttämään esimerkiksi Ruandan oppositiota vastaan. Näin uskon täydestä sydämestäni.

Kalangalan districtissä oli 15-vuotias tyttö raiskattu ja tapettu neljän samanikäisen jolpin toimesta. Tämä oli neljäs tapaus kolmen kuukauden sisään.

Lopuksi vielä tieto kansallisen vaalilautakunnan uudistuksesta. Yllätyksenä monille tulee, että juuri uudelleen kirjoitetun vaalilain perusteella istuvalle presidentille annettiin yhä enemmän valtaa vaalilautakunnan kokoonpanosta päättämisessä. Tämä vaalilautakunta on siis se, joka järjestää ja laskee valtiollisten vaalien äänet. Oppositio on taas kuulemma valmis viemään lautakunnan uudistamisen torppaamisen kaduille. Electoral commissionin järjestämät vuosien 2001 ja 2006 vaalithan on todettu Ugandan korkeimmassa oikeudessa maan vaalilakeja rikkoneiksi mutta mitä siitä? Ehkä M7 vaan haluaa nyt hommien tulevan hoidetuiksi kunnolla ja ilman vilppiä?

Muuta: Illalla lentokoneeseen ja huomenna puolilta päivin Seutulassa. Rapia kolme viikkoa lomailua jonka aikana pitäisi mm. nähdä Silja Line & Tukholma lasten kanssa, Goodison Park & Pukka Pie vaimon kera ja sitten ne kaikki muut normaalit lomakohteet. Varmaan jotain noistakin tänne laitan mutta varmaan kerta/viikko tahdilla.

Festung Kampala vaikenee nyt siis hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti