perjantai 10. huhtikuuta 2015

Normaalia nillitystä

Oyamin districtissä sattui ja tapahtui kun poliisi ajoi takaa rikoksesta epäiltyä henkilöä. Rosvo koitti olla ovela ja juoksi paikallisella markkinapaikalla väkijoukon sekaan. Tämä ei häkellyttänyt häntä takaa-ajaneita kahta poliisia, jotka tarpeeksi lähelle päästyään avasivat tulen kohti pakenijaa.

"Uganda vintovka, hudoi vintovka" eli ohi meni. Rosmosta siis. Kolmeen sivulliseen kyllä osui ja kaikista henki pois. Rosvokin pääsi karkuun.

Mistä tätä ryöväriä sitten epäiltiin? Murhasta, murhapoltosta vai jostain muusta päästökaupan rikoksesta?

Hjoooooo-oh. Se oli varastanut neljä vuohta.


Agagon districtissä (ei mitään hajua missä se on) neljävuotias poika kuoli ja 13 muuta henkilöä loukkaantui kun kahden naapurikylän välille pääsi nousemaan riita 10 000 hehtaarin maa-alasta. 60 taloa tuli siinä samalla poltetuksi.

Amurun ja Adjumanin districtien virkailijoiden keskuudessa on kanssa maakiistaa 40:n neliökilometrin maapläntistä. On näes hallitus piirrellyt uusiksi noita läänien rajoja/luonut uusia "manttaaleja", ihan vaan siksi että se niitä huvittaa. Tuolla kiistanalaisella alueella asuu 1500 ihmistä. On asunut jo iät ja ajat.

Ei asu kauaa. Olivat poliisin ja armeijan pojat käyneet mätkimässä turpaan porukkaa oikein kunnolla samalla ilmoittaen että takaisin koteihinsa ei noilla poloisilla ole menemistä.

Tuli taas mieleen kysymys "miksi"? Niinkuin että mitä järkeä tuossa on? Roomalaiset aikanaan tyhjensivät/tappoivat koko Traakian väestön (nyk. Romania, hence the name) ja toivat sinne uuden populaation mutta että oman maan sisällä tuollalailla? No, voihan siinä olla heimo-hommia taustalla. Tällaista jälkeä tulee ugandalaisen poliisin jäljiltä:

(Julius Ocungi)


Muuta: Paavi tulee tänä vuonna Ugandaan kylään. Arvioivat vierailun hinnaksi 1,5 miljoonaa euroa. Tiedä sitten. Filippiineiltä meni 4,8 miljoonaa taalaa tammikuussa. Joka tapauksessa tuollakin rahalla olisi voinut rakentaa esimerkiksi lisää luokkahuoneita niiden kymmenen lisäksi, jotka Ugandan hallitus ihan itse rakensi tässä männävuotena.

Prioriteetit sano.

Putkijätkä tuli eilen ja sai asiat paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti