perjantai 17. huhtikuuta 2015

Umshini Wami

Vapaasti käännettynä "Tuokaas rynnäkkökiväärini". Oli aikanaan Etelä-Afrikan nykyisen presidentin Jacob Zuman vaalilaulu ja sitä laulaa loiloteltiin vuonna 2008 kun muita afrikkalaisia Etelä-Afrikassa jaagasivat. Herra presidentti on siis hyvä vaan ja aivan vilpittömästi tuomitsee nyt puhjenneen väkivallan.

Meno on mantereen eteläkärjessä näköjään taas eskaloitumassa. Normaalit tahot saavat siipeensä eli malawilaiset, mosambikilaiset ja zimbabwelaiset. Mukaan mahtuu myös toki inkkarit ja oikeastaan kaikki muut. Tämä siis niiden jäljellä olevien valkoisten maanviljelijöiden "hiljaisen kansanmurhan" (heidän tilanteensa on Genocide Watchin kansanmurhan määritelmäasteikolla kahden pykälän päässä määritelmän täyttymisestä. Tämä organisaatio on joissain piireissä leimattu oikeistolaiseksi mutta toisaalta se ennusti aikanaan Ruandan ja Demoraalisen Kongon tapahtumat nappiin) lisäksi.

Mark my words... Ja muistakaa tämä kun taas kohta luette siitä, kuinka suomalaiset ovat maailman rasistisinta sakkia.

Ugandassa meno on ollut normaalimpaa.


  • Afgaani-peräinen asiantuntija kehoittaa Itä-Afrikan hallituksia pyrkimään keskusteluyhteyteen terroristien kanssa. Huoh. Se varmaan noita Al Shabaabin kilipäitä pysäyttelisi kun huomaisivat että "Hei! Tää meidän juttuhan toimii!" Niiden kanssa ei pidä keskustella mitään. Eri asia on sitten tehdä noihin paskahousu-organisaatiohin liittyminen vähemmän houkuttelevaksi.
  • Se baarineidon tuhannen shillingin vuoksi ampunut sotilas Kennedy Okumu sai 45 vuotta linnaa. Sanoisin että tuomio on kohdallaan.
  • Ibandan districtissä laitettiin koulu kiinni koska sinne oli hyökännyt demoneja. Yli 250 oppilasta oli kuulemma maanantai aamuna ruvenneet päästelemään hassuja ääniä ja sen jälkeen nämä riivatut olivat ryhtyneet heittelemään kiviä toistensa ja opettajiensa päälle. Syyksi paljastui koulun entinen opettaja, joka oli vielä viime lukukauden loppuun asti ollut koulussa ja väärinsaarnannut oppilaille evankeliumia.
  • Itäisessä Ugandassa kouluille on annettu tukeva määräys turvamiesten hommaamisesta.
  • Paikallisten muslimien pomo ei tykkää että muslimit ja terrorismi yhdistyvät kansan mielikuvissa. Nii-in. Mitenkäs se vanha sanonta rakkauden ammattilaisista ja hiustyöntekijöistä taas menikään?
  • U:n koululla ei edes vanhempi saa enää lastaan ulos koulusta ilman koulun ID-korttia. Absurdin mielipuolinen tilanne mutta ymmärrettävä. Ne ovat semmoisia ne täkäläiset huoltajuuskiistat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti