tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hiljaista oli

Kävin taas ostarilla. Normaalisti näillä kellonlyömillä parkkihallissa saisi etsiä vapaata ruutua jne. Ei tarvinnut tänään. Turvapalveluita oli sen sijaan tarjolla normaalia vähän enemmän. Pyysivät portilla jopa nousemaan autosta että saivat syynätä paremmin. Mikäs siinä, työtäänhän vartijat vaan tekivät.

Viikonloppuna Ugandan poliisi oli laittanut tuolla keskustassa ja Gabalagalan bilealueella muutamia baareja ja ravintoloita säppiin koska nämä eivät olleet ottaneet onkeensa poliisin antamasta "ukkoja porteille heti!"-määräyksestä. Tämän ukaasinsa Reinikaiset antoivat sen jälkeen kun olivat saaneet tietoonsa/keksineet, että Nuoriso saattaisi suunnitella kulttuurimatkaa Jinja-Kampala välillä oleviin oppilaitoksiin.

Makereren yliopiston asutolassa hommat olivatkin sitten menneet vähän ammuskeluksi kun poliisit olivat käyneet nappaamassa sinne asettuneen kenialaisen somaliopiskelijan. Jannu oli kuulemma kiinnittänyt asuntolan muiden asukkien huomion premissien aktiivisella valokuvailullaan. Kuuleman mukaan hepun koneelta oli löytynyt myös normaalia ISIS-materiaalia, mm kuva, jossa hän poseerasi irtopään kanssa.

Suattaahan tuo ollannii. Suattaapi olla olemati. Ugandan poliisin pr-osasto kun ei välttämättä ole se kaikkein luotettavin informaatiolähde. Varmaa on kuitenkin että turvapalveluihin on nyt lisätty lihaa.

Lehdessä oli myös kuvia Suomessakin uutisoidusta Kenian Garissassa rauhanuskonnon sanomaa levittäneestä lakimies-muhiksesta. Ihan sharpin näköinen koulutettu jätkä näkyi olevan. Varsinkin siinä kuvassa jossa paskiainen oli räjäyttänyt itsensä jouduttuaan nalkkiin.

Muuta: Muistanette ainakin tällä näppäimistöllä runsaasti hilpeyttä ja myötähäpeää herättäneen Sunny Car Centerin? Osataan sitä muuallakin:

Ugandalainen "investointi pankkiiriliike" A Plus Associates Limited on onnistunut veivaamaan belgialaiselta sijoittajataholta 5,7 miljoonaa euroa. Jaa mitenkö?

Ugandalaiset ovat myyneet belgeille Kongon Demoraalisessa Tasavallassa "sijaineen" olemattoman kultakaivoksen osakkeita. Tarkemmin sanottuna belgit ovat olleet "perustamassa" kaivosta ja rahaa on tarvittu kaivoksen sähkötöitä yms. varten. Oli pitänyt saada rapia 600 kiloa kultaa sitten vastineeksi.

Afrikkalainen bisnesympäristö voi joskus olla sellainenkin.

Ei nyt taas muuta kun pitää plarata vaalikoneita. Huomiseen mennessä on saatava selville josko kirkkovene olisi tiivistänyt poliittista agendaansa ja tarjoaisi siten varteenotettavan vaihtoehdon aina turvalliselle Aku Ankalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti