keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Opiskelijat, tuo edistyksen kärkijoukko

Terveisiä mehupaastolta. Pari päivää on mennyt horroksessa ja vessassa istuessa. Kuumettakin on ollut. Joku elintarvikeperäinen perkele pääsi ilmeisesti iskemään. Nyt pysyy onneksi jo leipä sisällä ja termostaattikin on oikeissa lukemissa niin minulla kuin U:lla, joka myötätunnosta meni ja kehitti itselleen nuhakuumeen liiallisen uima-altaissa lutraamisten seurauksena.

Asiaan. Sitä oli Makereren yliopiston pää-kampuksella oltu taas äärettömän fiksuja. Yliopiston tietojenkäsittelylaitokselta jokin aika sitten valmistunut David Ojok Otim oli mennyt pyhäiltana koputtelemaan Kwame Nkrumahin mukaan nimetyssä asuntolassa kämppien ovia. Syy tähän oli 500 000 shillinkiä. Sen verran oli joku asuntolan hepuista Davidille velkaa. Oliko velka sitten syntynyt Davidin perustamalle tietokoneiden korjausfirmalle vai muuten, sitä ei tarina kerro.

Anyway, siellä David etsi velallista kun joku muu asuntolasta tuli kysymään: "Kuka sä olet, mitä sä täällä teet ovia koputtelemassa?" Davidilla ei ollut esittää minkäänlaisia papereita. Paikalle alkoi kerääntyä possea..

Silloin joku väkijoukosta sanoi sanan "varas" ja helvetti oli irti. David rupesi saamaan turpaansa asuntolan väeltä ja tuohon hakkaamiseen käytettiin ihan kaikkea mitä asuntolan käytäviltä ja pihalta lähti irti. David oli koittanut lähteä karkuun, se oli tulkittu syyllisyyden myöntämiseksi ja meno oli koventunut. RIP David.

Ai juu. Viime kuussa samassa asuntolassa hakattiin ja tuleen sytytettiin joku toinen onneton. Poliisilla on tutkimukset siitäkin asiasta vielä kesken. Eikä yhtäkään epäiltyä. Yliopiston rehtori tuomitsi mob justicen mutta sanoi myös Davidin tavallaan saaneen mitä ansaitsi. Mitäs meni sinne, ilman papereita.

Muuta: Bugandan kabaka Muwenda Mutebi täytti maanantaina 60 vuotta. Onnea kunkulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti