torstai 23. huhtikuuta 2015

Hassuttelua

Palataanpas sitten aiheissa tänne Ugandaan. Tuossa oli muutama päivä vähän hiljaisempaa uutisrintamalla mutta nyt on taas jotain.

Ensimmäisenä pitää kertoa Rakain districtin uutisia. Siellä on meinaan ihmissyönti-oikeusjutussa tärkeä todistaja kadonnut. Älkää muuta sanoko! Naurattihan se ensimmäinen mielikuva siitä, mitä todistajalle oli mahdollisesti tapahtunut. Hassuinta asiassa on se, että tässä on ihan hyvin voinutkin käydä niin.

Juttu on kuitenkin semmoinen, että Deus Bandihihin 21-vuotias muija ja yhdeksän kuukauden ikäinen vauva tapettiin viime vuoden loppupuolella ja nyt Deus on ollut kateissa kolme kuukautta. Jutun ainoana todistajana.

Olivat silloin viime vuonna olleet hautajaismatkalla eivätkä olleet päässeet matkustamaan takaisin kotikylään päivännäöllä. Yöpymispaikassa sitten 13 sekalaiseen seurakuntaan ikäväliltä 15-62 kuuluneet immeiset olivat ensin hakanneet äidin ja lapsen fileiksi. Tässä toiminnassa oli ollut mukana kumpaakin sukupuolta. Deus oli jossain vaiheessa päässyt karkuun kunnon haava kädessään. Nämä 13 olivat sitten meinanneet että ei hyvää lihaa passaa hukkaan heittää. Linnaanhan nämä tekijät oli sitten rykäisty mutta sitten joulun maissa Masakan korkein oikeus päästi kolme näistä takuita vastaan odottelemaan tuomiotaan. Parilla kun oli huono terveys ja yksi taas oli alaikäinen. Ja nyt sitten Deus on kadonnut. Nam nam.

Samaisessa Rakaissa 28-vuotias Muchunguziksi nimitetty mies kuoli lyötyään vetoa viinanjuontikyvystään. Oli mennyt elvistelemään baarissa pystyvänsä pudottamaan kolme litraa paikallista waragia viidessä minuutissa. Nyt sitten puhutaan siitä ei-kaupassa-myytävästä waragista eli suomeksi banaanipontikasta.

Baarin seurakunta oli kerännyt kolehdin jolla juomat rahoitettiin ja toden totta. Muchunguzi oli nykäissyt kaiken sisuksiinsa alle viidessä minuutissa. Alle viisi minuuttia tuosta ja Muchunguzi oli myös ollut tajuttomana lattialla. Siitä vartin päästä Muchunguzi olikin jo hengetön. Poliisilla on jostain syystä kolme jannua eli viinat sponsoroineet tahot pidätettynä. Poliisi myös sanoo, että alueella on paha dokaamis-ongelma.

Viikon päästä lähdetään katsomaan pohjoisen kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti