perjantai 24. huhtikuuta 2015

Olikin niin hiljaista a.k.a. Anttoon häätö

Kauppareissussa kävin.

Bugolobin torin paikkeilla jotenkin pisti silmääni häiritsevästi jokin. En hokannut mikä tuo jokin oli ja ajelin apteekissa käyntini jälkeen tyynesti kohti Nakawassa sijaitsevaa isompaa inkkarisupermarketia. Siinä matkalla se jokin sitten selvisi.

Jouduin meinaan pysähtymään jonoon. Jono taas oli syntynyt koska autonosturi oli vallannut koko kadun. Autonosturi oli siellä nostamassa tien varressa olleita merikontteihin rakennettuja kauppoja pois. Noiden konttien vierestä taottiin lekoilla samaan aikaan matalaksi muurattuja(kin) "liikerakennuksia". Parikymmentä poliisia, rynkyt tanassa, valvoi toimitusta joka näytti sujuvan ilmeisen rauhallisesti.

Bugolobiin on siis tänään iskenyt Kampalan kunnanviraston tuholaisporukka. Kaikki tienvarsien katumyyjät ja heidän kioskinsa olivat kadonneet.

Näillä on vakaana aikomuksena ajaa kaikki liiketoiminta joka puolelle nouseviin kauppakeskuksiin. Katuruoan myyntiäkin on jo vaikeutettu/katugrillejä on häädetty. Slummit/"väliaikaiset" asumukset tullaan hävittämään. Olenhan minä tästä kirjoittanut.

Sitä minä vaan että millä helvetillä nämä kuvittelevat ihmisten elävän? Missä he kuvittelevat noiden ihmisten asuvan?

Otetaan nyt esimerkiksi vaikka tuollainen katugrilli. Juu, eihän se yleensä miltään hygieenisyyden multihuipentumalta näytä. Juttu on kuitenkin se vanha perinteinen, eli jos sellainen grilli myy paskaa ruokaa on se hyvin nopeasti entinen grilli. Eiväthän nuo lihanpaistajat ja poshontekijät tietenkään mitään veroja toiminnastaan maksa mutta elättävätpä kuitenkin itsensä.

Se on semmoista kun on ensin kalliilla korruptiolla ostettu maata ostoskeskusta varten ja sitten kalliilla korruptiolla rakennettu se ostoskeskus. Pitäähän niihin saada bisnestä, hinnalla millä hyvänsä. Mitä sitten jos 85% Kampalasta ei ole mitään mahdollisuuksia käyttää noiden marmorihallien palveluita?

No. Kansa aivan varmasti löytää keinot selviytymiseensä. Vähän lapaan tuolle poliisille, pikkuisen tassuun tälle sähkärille ja inansa kiviä tuolle putkijullille ja voila! Taas on lautakioski jossain pystyssä. Jonkin aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti