torstai 16. heinäkuuta 2015

Eid Mubarak vaan

Jos siis kuu suostuu pysyttelemään tänä ehtoona vielä taivaalla... Ajattelin grillata possua juhlan kunniaksi ja kailottaa "Sian-lihhaa-illallaa..." meidän tontinnurkan vesitankin tornista. Oon mä vaan semmoinen vastajihadisti ja vihapuhuja. Varsinkin kun cd-koraania autonsa peruutuspeilissä vakuutuksena roikottava kaapuäijä on meinannut puoli tuntia sitten lennättää mut Toyota Noahillaan lasarettiin. Kääntyi Princess Anne-drivellä suoralle tielle suoraan eteen. "I am sorry, didn't see you coming. It's ramadan and I'm a bit tired." Malawissahan näitä kuukahteli salille penkkipunneruksiin ja jalkaprässeihin.

Olihan tässä jotain asiaakin vaan kun muistaisi mitä se oli.

Vesilaitos! Sehän se!

Kävivät eilen taas uhittelemassa veden katkaisulla. Haalariukko bodan puikoissa ja jakkukalkkuna ritsillä. Tällä kertaa tulivat kuitenkin portille koputtelemaan ja kyselemään josko me kuitenkin oltaisiin maksettu laskumme? Kun heidän viimeinen listauksensa näyttääpi edellisen maksamisemme ajankohdaksi toukokuun loppua.

Voi helevetin perkele taas. No ollaanhan me maksettu, kolmas tätä kuuta viimeksi. Uskoivat kyllä sitten mua kun löin heille maksutapahtuman referenssinumeron käteen. Jos mulla ei olisi ollut sitä antaa, tai siis jos en olisi saanut sitä pikapikaa Vaimon puhelimesta, olisi vesi ollut taas säpissä. Nyt suostuivat lähtemään takaisin toimistolleen tarkistamaan josko heidän tietojärjestelmänsä ei olisikaan ajan tasalla.

Rykäisin siitä paikasta, herkillä kun olin, salille ja sieltä paitaostoksille panimoravintolassa nautitun lounaan päälle. Yhden vehnäisen nautin ja hyvää oli. Kyllä mä siellä toki söinkin ja kyselin, josko olisi stoutiin tarkoitettuja maltaita kolmen-viiden kilon säkkiä heillä myyrä? Tai oikeastaan ohraa pari kiloa ja sitä stouttikamaa kilo-puolitoista. Kun löysin kotikeittiöön soveltuvan sahtireseptin näes. Olisi ne myyneet mutta kun oli heiltäkin stoutmallas loppu.

Sitten menin muille ostoksille ja näin tämän:


Kauppaan on tullut uusi erä noita! Hegemoninen Saksa vs. Venäjä näkyi kannessa olevan menossa.

"Hippii hippii hippii!" Pineapple bayn jengi oli käsitellyt vaimon varovaisen valituksen sen vedettömyyden tiimoilta. Saadaan uusi reissu, puoleen hintaan! Uaaaaaa! Aion ottaa Jeremy Clarksonin kolumnikokoelman sille reissulle mukaan.

"Hippii hippii hippii!" Pieni väki on saanut uusia ajoneuvoja. 20" prinsessafillari ja pötgybyölä tulivat taloon sunnuntaina. Pötgybyöläläisestä saadaan tänään/huomenna kuvia kun vihdoin löytyi sille sopiva oma Spiderman-kypärä. Potta otettiin vastaan riemusta kiljuen:"Minun oma kybälä! Minä menen heti ajamaan!"Politiikka:

Mbabazi käy kuulemma tänään hakemassa NRM:n toimistolta vaaleihin ilmoittautumislappunsa. Toki hän jo ennen pelipaikoille menoaan on muistuttanut NRM:ää siitä, että noita lomakkeita pitäisi puolueen sääntöjen mukaan jakaa ilmaiseksi eikä niin kuin nyt tehdään, rahaa vastaan. Pressaehdokkaaksi haluavan pitää maksaa lomakkeestaan 20 miljoonaa shillinkiä eli viitisen tuhatta euroa. Joka on siis ihan ei mitään tuollekin kleptokratian tuotteelle mutta kunhan vittuilee ja osoittaa puolueensa korruptoituneisuutta. Varsinkin kun tietää olevansa oikeassa.

Tuosta hinnasto sitten lähtee alaspäin. Eilen ei lappuja oltu ilman rahaa annettu, vastoin siis puolueen omia sääntöjä.

Talous:

Uganda teki Kiinan kanssa diilin turbiinihenkilöstön sun muun voimalaitosväen kouluttamisesta Ugandan vesivoimaloille. On näes päässyt vähän moinen taito maasta unohtumaan, jos sitä nyt koskaan niin kaksisesti on ollutkaan. Meinaan kun siellä Jinjassa, ennen Bujagali Fallsin padon valmistumista, oli paikat viidelletoista vettä muhoavalle turbaanille. Parhaimmillaan niistä saatiin kait 9 käymään samaan aikaan. Täällä olis lankomiehelle hyväpalkkaisia pomonvirkoja auki...

IMF varoitti Ugandaa olemaan törsäysporsastelematta velaksi vaalivuotenaan. Viimeksi vaalivuonna täkäläiset poijjaat onnistuivat nykäisemään inflaationsa kokolailla kunnioitettavaan 30,5 prosenttiin. Ennätykset on tehty rikottavaksi.

Ulkomaat:

Ruandassa hyväksyivät perustuslain muutosehdotuksen parlamentissä. Tai siis sen, että asiasta tullaan järjestämään kansanäänestys. Häkki oli ollut täynnä, laulu raikunut ja "Kagame ooooeeeeeeee!":tä oli huudettu. Ihan kiva että saivat asian näin pian ja yksinkertaisesti järjestykseen, demokratian pelisääntöjä noudattaen.

Tänne loppuun voisin lohkaista jotain kreikkalaista mutta enpä viitsi. Sen vaan sanon, että onhan se suuren valtiomiehen merkki kun Tuomiojan Erkki sanoo "Kreikka olisi pitänyt päästää maksukyvyttömyyteen jo viisi vuotta sitten ja nyt on niin hirveää ja kauheaa." Niin olisi niin pitänyt päästää ja sitä kait jossain näin sanottiinkin. Mitäs Erkki teki silloin, viisi vuotta sitten?

Vaikka eipä sillä. Näyttää sitä muillakin ravimiehillä vaaliohjelmat ja -lupaukset unohtuvan tuossa zorbaksessa. Olkoonkin että EVVK vai mikä EVM onkin edellisen "1,9 miljardia on ainoa luku joka suomalaisten pitää muistaa. Me tienataan tällä"-jengin aikaansaama.

Ttu me ei tulla tätä menoa enää ikinä kotio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti