sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

M7 väisti luodin!

Näin kirkuu päivän Sunday Pepper. Draamaa!

Presidentti oli pitämässä Kampalan Serena hotellissa jonkun laaa-di-daa-daa suklaamaa-puheensa kun hän huomasi puhujakorokkeen vieressä luodin, poimi sen ylös ja antoi sitten yhdelle henkivartijoistaan.

Draamaa! Salamurhan käryä!

Kävi ilmi, että yksi M7:n henkivartijoista oli lataillut lippaansa hetkeä ennen pressan saapumista saliin. Siinä sohlatessaan oli yksi kuti pudonnut lattialle. Jäbä oli haeskellut puuttuvaa kuulaa mutta paikalle juuri saapunut M7 oli spontannut LUOpiot TIlille ensin.

Hassu kirjoitusasu johtuu Pahkasian "Tiedämmehän että sana hylsy on lyhenne sanoista 'hylätty sytytinosa' ja 'luoti' taas..." Noin. Selitin siinä vitsin. Sopi niin hyvin tunnelmaan.

Muuta politikointia: M7 oli Teson regionilla avaamassa "Creating wealth"-ohjelmaa. Siellä hän oli sanonut, että huolimatta olemisestaan Afrikan huonoiten palkattuna presidenttinä, hän on silti varakas mies koska hän on niin pirun hyvä maanviljelijä.


Juu-u. Niin se sanoi. Siitä se johtuu.

On M-seiskalla toki helvetillis-perkeleellisen paljon maita ja mantuja. On sillä lypsävääkin. Mullikoitakin piisaa. Se on itse asiassa yksi Ugandan suurimmista maanviljelijöistä, ellei suurin.

Eli ihan oikeassahan presidentti on. Tässä on muuten kuva noista avajaisista. Tämä ei ole kampanjointia koska kyseessä on presidentin toimenkuvaan kuuluva shöy.

Kuva: M7:n oma propagandatoimisto.

Hyvässä vauhdissa ukko on. Ennen viime vaalejahan se sanoi, että Ugandan pitää rakentaa avaruusohjelma jotta täkäläiset voisivat vahtia, mitä ne jenkit siellä taivaalla oikein puuhaavat. Odotan tälläkin kertaa jotain vastaavaa ennen kuin vaalihuoneistot on suljettu. Tuo äskeinen oli jo semmoinen hyvä kasiviis ja rapiat-avaus. Ei sillä vielä mitalilla ole Zelesnyä vastaan mutta jatkokierroksilla jo kuitenkin.

Muuten täällä on viikonloppuna uitu, grillattu, lenkkeilty ja sen semmoista. Tervehenkistä leirielämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti