maanantai 20. heinäkuuta 2015

Amoksisiliiniä

"Pysäytän Mbabazin uudestaan. Hänen pitää noudattaa puolueensa sääntöjä. Tulen varmistamaan että niitä noudatetaan."

Näin sanoo poliisin pomo Kayihura. Taas. Mbabazi kun oli protestoinut NRM:n ihan tässä äskettäin pykäliinsä lisäämiä pikkupikku-sanktioita vastaan.

"Mitä sanktioita?" kysyy valistunut lukija. No minäpä kerron. Kannattaa noita lukiessa sitten muistaa, että kyseessä on poliittinen puolue. Ei mikään virallinen lakia säätävä taho.

Elikkäs näin: NRM:n esivaaleissa hävinnyt henkilö ei saa osallistua valtiollisiin vaaleihin itsenäisenä ehdokkaana. Jos hän kuitenkin tekee näin on luvassa sanktioita alkaen 10 miljoonan shillingin sakoista aina vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen asti.

Eli vuosi vettä ja leipää Luzirassa jos puolueen sääntöjä rikkoo. Ja näitä sääntöjä, eikä suinkaan maan lakikirjaa (joka ainakin leikisti takaa kaikenmaailman oikeuksia ihmisille), koko poliisin pomo aikoo noudattaa. Hyvä meininki, varsinkin kun aivan kirkkain silmin täällä koitetaan ihmisille vakuutella että "ei olla one-party state."

Ihan gepardihattuiluahan tämä on.

Muuta: Ilmojen halki käy lentäjän tie. Samoin kuin ilmeisesti kävi niiden Kinyaran sokeritehtaan työntekijöiden, jotka olivat tulossa viime torstaina kotioppäin Masindiin firman kuorma-auton lavalla. Autosta olivat jarrut hävinneet, se oli flipannut ja sillä lailla. 11 oli kuollut heti, yksi oli exitustanut sairaalassa ja 32 henkeä oli loukkaantunut, osa erittäin vaikeasti. Kuolleista kaksi oli ollut miehiä, samoin loukkaantuneista.

Viinamäen asiaa: Viranomaiset sun muut koittavat saada kuriin epävirallisen alkkoholin kulutusta. Mikä tietysti on ihan hyvä asia. Täällä on tosiaan alueita, joilla banaanipontikan keitottaminen alkaa joka päivä aamulla ja sitä jatketaan nukkumaan menoon asti. Tähän happaman ottamiseen osallistuu kyläkunnissa ihan jokainen kynnelle kykenevä, alkaen viisi-kuusi vuotiaista lapsista.

Mikä tekee asiasta jossain määrin lystikkään on se, että viranomaisia tässä operaatiossa sponssaa Nile Breweries eli Ugandan suurin panimo. Ei ole oma lehmä ojassa millään lailla heillä? No, jokunen vuosi sitten Guinness teki esim. Keniassa samaa. Ja kai se parempi on edes jossain määrin tasalaatuista kaljaa kiskoa kuin ottaa päivät pitkät jäykkää?

Kotirintamaa:  Likoilla loppui kesäkoulu perjantaina joten mikäs sen parempi hetki olisi meikäläiselle napata poskionteloiden/nielun mukava räkätulehdus? Teki kyllä tauti oikeastaan koko viime viikon tuloaan mutta vasta eilen se sitten äityi oikein kunnolliseksi. Uudehkoja suomalaisia nähtiin toki grillin merkeissä lauantaina ja sehän sai vaimon eilen aamulla epäilemään taudin luonnetta. Kyllä se sitten uskoi kuolemantautiini kun ei mulla ole ennen darrassa korvastakin räkää tullut.

On siis juu melko hakattu olo pohjekramppeineen sun muineen joten taidanpa tästä ryhtyä katsomaan Family Guytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti