perjantai 24. heinäkuuta 2015

Bye bye BA

Simmottis. Brittiläisen imperiumin lennokkilaivue ei lokakuusta alkaen sitten enää lennähtele Entebbeen. Syynä reitin taloudellinen kannattamattomuus. Neljä kertaa viikossa ovat tänne huilanneet ja kohta se on slut.

Tuossa uutisessa oli se hassu puoli että siinä mainittiin BA:n olevan toinen iso lentoyhtiö, joka on nyt kahden vuoden sisään lopettanut operoimisen Entebbessä. Se toinen, lehtijutussakin mainittu firma oli Air Uganda. Joka siis meni ihan rehellisesti nurin 2014. Tai siis eivät pystyneet enää täyttämään lentoyhtiöltä vaadittavia juttuja, niin kuin nyt vaikka noita huoltohommeleita ja semmoisia.

Ilmailu on semmoista. En jää BA:ta niin suremaan. Ovat aina myöhässä Seutulasta lähdettäessä ja se pisti joka kerran juoksemaan Heathrowssa. Kapteeni Hava Jollarilla pääsee edelleen, samoin kuin Kuninkaallisella hollantilaisella. Belgialaisellakin jos saa hyvän tarjouksen.

Politiikkaa: Jokaiselle kansanedustajalle on nyt annettu lapaan 100 miljoonaa shillinkiä ylimääräistä palkanlisää "vaalikampanjoinnin polttoainekustannuksia varten". Miettikää nyt jumalauta taas. Valtion kassasta istuville kansanedustajille rohkea 26 tuhatta euroa per korruptoitunut kärsä, tosta vaan.

Perusteluna oli se, että kansanedustajien polttoainekustannukset ovat nousseet vuoden 2011 tasosta,  jolloin tämän etuisuuden pohjalla oli hinta 2500 ugx/litra gasoa. Nyt pumpulla saa maksaa 3750/1000ml hiilivetyjä.

On siinä saanut Land Cruiserilla pörrätä. Toi on yli 26 000 litraa gasoa. Dieseliä se on rapia 30k litraa. Ja vaikka tuon sanotaan olevan kompensaatiota viiden vuoden ajalta, jolloin herra paratkoon parlamentaarikot ovat joutuneet maksamaan edes jotain bensoistaan niin silti se tekee 5-6 tuhatta litraa per vuosi. Mikä meinaa että nyt on "kompensoitu" sitten 15l/100km kulutuksella 33 000 kilometriä ajoa/vuosi. Tämä siis jo "väärin" maksettujen kilometrien päälle. Aika paljon täkäläiset parlamentaarikot taitavat sitten istua autossa matkoilla tapaamaan vaalipiiriensä ihmisiä. Tuo gasoraha on nimittäin siihen tarkoitettua ja tokihan me siitä lähdemme, että rahat ovat tuohon äänestäjien ja parlamentaarikkojen suhteiden ylläpitämiseen menneet.

Toukokuussa kansanedustajat saivat vaatimattoman 40 pinnan palkankorotuksen. Ja get this: Molempien näistä ilmoitetaan parlamentin puhemiehen suulla olevan seurausta "tiukoista ja pitkistä neuvotteluista parlamentin ja hallituksen välillä". Eli siinä tavallaan vähän niinkuin sanotaan että "ei parlamentillä oikeastaan mitään virkaa ole, me vaan istutaan täällä nenää kaivamassa ja rahastamassa. Toi hallitus täällä duunit tekee."

Joku voi nyt tietenkin kysellä poliittisista järjestelmistä kaikkialla maailmassa ja todeta että "So? Eikös se niin ole kaikkialla, ainakin jossain mitassa?"

On on. Mutta miettikää nyt. Ihan tosta vaan 26 tonnia itselle lapaan. Kehitysmaassa. Ei se kuulkaa ihme ole että vaalipiireissä välillä pyssytkin paukkuvat ehdokkaiden välillä. On tuo niin hyvin palkattua hommaa että siihen pääsemiseksi kannattaa vähän tapellakin.

Ei täältä tänään muuta. Mummo ja Vaari kavereineen on tulossa kylään syyskuussa joten taidan jatkaa vuokrakiesien sun muiden kartoittamista. Safaria puskee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti