torstai 9. heinäkuuta 2015

Miten meni, noin niinkuin omasta mielestä?

Sillä viisiin. Nyt se Mbabazi sitten pidätettiin/laitettiin virallisestikin kotiarestiin. Syy on herran vierailu Mbalen kaupungissa, jossa hän on sitten poliisin ja presidentin linnan mukaan pitänyt laittoman kampanjakokoontumisen. Tai oikeastaan kokouksen. Tai oikeastaan hän on vaan mennyt sinne Mbaleen. Tai ihan sama, pidätettävähän se joka tapauksessa oli koska kehtasi vastustaa poliisia. Ja presidenttiä. Eilen vielä poliisi tosin ilmoitti tiedotteessaan että Mbabazin Mbalen vierailua ei ole kielletty kenenkään toimesta.

edit: Jaa. Se ei ollut kerinnyt kuin Jinjaan asti ennen pidätystään. Näköjään Ugandassa ei saa enää liikkuakaan vapaasti jos on presidenttiehdokkaaksi pyrkimässä.

edit2: Jahas. Samaan aikaan lähti Besigyekin sitten putkareissulle.

Kohta loppuu varmaan myös The Daily Monitorin ilmestyminen kun menivät ja kyselivät jutussaan "Miksi Mbabazi on painajainen NRM:n PR-osastolle?" melkolailla samoja asioita kuin joille minä olen täällä naureskellut. Jonkin sortin kotietsintä niiden toimitukseen on aivan varmasti tuloillaan.

No. Loppuivatpa ainakin ne ugandalaisten spekulaatiot, joiden mukaan "pojat ovat vaan keksineet tällaisen kivan piirileikin kansaa varten. Samalla puolella ne kuitenkin ovat." Sinänsä tuossa voisikin olla perää mutta onhan Besigyen (se toinen tunnetumpi M7:n vastustaja) kohtelu satunnaisine pippuriruiskeineen (jota pääsin Uganda-Sambia fudismatsin jälkeen aikanaan viiden metrin päästä todistamaan) osoittanut sen, että ihan tosissaan Mies Hatun Kanssa (joksi istuvaa presidenttiä myös kutsutaan) on.

Tulipas paljon sulkuja.

Muuta: Shillinki painelee alamäessä ja Bank of Ugandan pomokin jo myönsi, että tukiostoilla ei ole enää merkitystä vaan kaikki on herran eli markkinoiden hallussa. Heikentynyt shillinki nähtiin myös voimavarana, sillä nyt Ugandan raaka-aineiden jatkojalostusteollisuuden vientinäkymät ovat erittäin suotuisat ja vientiteollisuuden tulisikin nyt nähdä tämä mahdollisuus tilanteessa 1$/3500 UGX.

Ugandan vientiteollisuutta edustavat....  vartoos..... kyä siellä ny jotain......... eikun perkele.......... Kahvi! Ja............................................ niin..................... huoh.

Jossain Ugalabugalan-districtissä oli parikymppinen poliisimies koittanut pysäyttää pimeässä kello yhdentoista aikaan ohiajavaa bodaa. Bodan kyydissä oli, kuljettajan lisäksi siis, paikallinen nuoripari. Kuljettaja ei pimeässä ollut nähnyt tien vieressä viittilöinyttä poliisia. Tämän seurauksena laki oli ottanut esiin virka-aseensa ja tyhjentänyt sen bodan perävaloa kohti. Haavoittunut morsian jäi kaipaamaan välittömästi pääosumasta kuollutta sulhastaan. Poliisi viettää seuraavat kaksi viikkoa poliisivankilassa. Muita sanktioita tuskin tulee sillä kysehän oli pysäyttämiskäskystä piittaamattoman rikollisen pysättämisestä.

Meillä anoppi lähti sadetta pitelemään Suomeen, lämmintä vettä ei ole edelleenkään ja pieninkin aloitti kesäkoulussa käynnin. 2,5-vuotias on kuulemma ollut ihan liekeissä ja varsinkin eilinen maatilavierailu oli ollut sanoinkuvaamattoman hienoa. "Hippiii hippiii hipppiii minä menen nyt kouluun bye bye iskä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti