tiistai 3. toukokuuta 2016

Lehtistönvapauden päivää

Sitä pidetään tänään. Tämän tiimoilta Ugandan poliisi ilmoittikin, että FDC:n + muun opposition hallituksen hommien protestoinnista uutisoiminen on rikollista.

Opposition kaikenlainen muukin toiminta on tuomittu nyt, ennen M7:n virkaanastujaisia, veneen keikuttamiseksi ja nou nouksi. Poliisin edustajat kertoivat sanantarkasti jotta "anyone planning to participate in the FDC national wide defiance campaigns will taste the state wrath."

Siellä on taas tänään FDC:n pääkonttorin edustalla pamppu heilunut ja porukkaa laitettu pahnoille, toimittajista alkaen.

Jaa mitäkö ne siellä FDC:n toimistolla tekevät protestinaan aina tiistaisin? Ne rukoilevat että heitä äänestäneiden ihmisten äänet otettaisiin huomioon. Rukoileminen on nykyään siis kiellettyä maassa, jonka mottona on "For God and my country".

Syöpähoidot ovat kanssa "under control" ja lehdistö se vaan liioittelee. Tämä sisäministerin ja terveysministerin suusta siis. Hommat ovat hallussa siten, että Uganda on saanut/maksanut Nairobin Aga Khan-sairaalasta ajat/resurssit neljälle sadalle säteilyhoitoa vaativalle potilaalle.

Vappukin oli ja meni. Tein tippaleipiä ja appelsiini-simaa. Paikallisella kuivahiivalla sima ei lähtenyt käymään mutta onneksi kaapista löytyi pohjoistakin lajiketta. Mukiinmenevää kiljua sano. Suomalaisia nähtiin ja Kohtalon Lapsi kokeili salaa juoksumattoa, tosin yrittäen uida sillä. Seurauksena jalkapohjasta nahka rullalla. Ei luita poikki tahi muuta vakavampaa.

Otin matolääkettäkin lauantaina, siis tabletista. Enkä tietenkään katsonut jotta passaako näin tehdä tuon rotanmyrkyn kanssa. Hippuisen pelästyin pyyhkiessä... Nyt toki alles ist in ordnung.

Ei taas muuta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti