tiistai 31. toukokuuta 2016

Yyyhoona pitkästä aikaa


Ei ole joo tiellä kiireitä. Vaimokin lähti tänä aamuna aikaisin kohti Entebbeä ja nyt kävi sitten niin, että tietä ei oltukaan vielä suljettu Erdoganin vuoksi. Mutta koska kaikki myös olettavat/koskaan ei tiedä milloin reitti on suljettu, oli die Strassen frei. Siellähän nauttivat nyt sitten Entebben kentän kansaivälisestä tunnelmasta ja jet-set atmosphäääärrrrristä.

Parhaimmillaan noilla Wakison districtin kiertävillä hiekkateillä on tehty 40 kilsan matkaa seitsemisen tuntia. Lentoyhtiöiden mukaan satoja matkustajia on missannut lentonsa ja koko tuon tien varren yrittäjät menettävät tuloja. Eikä sinne ole oikein saatu tuoretta sapuskaakaan kuljetettua.

Kampalan pormestariksi uudelleen valittu Erias Lukwago ei saanut poliisin pomo Kayihuralta lupaa pitää virkaanastumis-seremonioitaan. Koska se aiheuttaisi kansanjoukkoja ja se on vaarallista. Sitä on vaarallisia ja vaarattomia kansanjoukkoja.

Kayihura oli joutunut myös pyytämään anteeksi poliisin käytöstä NAmutumban districtissä viime lokakuun NRM:n esivaalien aikaan. Tarkemmin sanoen hän pyysi anteeksi etä poliisi sileen tymästi etä kovilla luodeilla ja kyynelkaasulla NRM:n kannattajia. Tarkkaan ottaen sanansa olivat:

“Teargas is for the people of Kampala, not for local people like you. We are very sorry for the teargas and as the Inspector General of Police, I would like to say we are sorry for that,” 

 Muuta: Apacin districtissä on nälkä ja ihmiset myyvä nyt karjaansa pilkkahintaan. Härästä sai ennen miljoonan ja nyt 400k. Kana oli 25k, nyt 4000.

Malaria epidemiasta ei ole kanssa paljon äännelty. Jo silloin kun meikäläinen oli siellä Adjumanissa oli tilanne esim. pelkästään Gulun districtissä se, että 400 oli jo mullissa. Ja vain ja ainoastaan lääkkeiden puutteen vuoksi. Jo silloin oli selvää että lääkkeitä ei ole luvassa ihan heti. Eikä niitä vissiin ole vieläkään saatu mutta ollaan nyt vaan hys hys.

Mistä päästäänkin Moroton districtiin. Siellä oli pidätetty 8 terveydenhuollon ammattilaista. Miksikö? No, ovat Moroton kuninkaallisessa keskussairaalassa saaneet kylmiönsä täyteen. Ruumiinavauksiakaan ei enää tehdä koska obduktio-kavereilla ei ole tilaa tehdä juttujaan. Tässä tilanteessa ollaan siksi että vainajien sukulaiset eivät ole hakeneet kalmojaan haudattaviksi. Eli toisin sanoen he eivät ole pystyneet maksamaan sairaalan henkilökunnalle henkilökunnan teerahoja.

Sairaaloissa kuitenkin tuppaa ihmisiä kuolemaan. Että mitäs nyt tehdään?

No nyt ei ole tehty mitään. Ruumiit on jätetty jo jonkin aikaa huoneisiin/sänkyihinsä. Tilanne on mennyt siten siihen, että hoitoa haluavat potilaat (ja nämä ihmiset ovat yleensä aika kipeitä ennenkuin he sairaalaan lähtevät) ovat mieluummin sairaalan puutarhassa puiden alla kuin mätänevien ex-potilaiden kanssa sisällä.

Onneksi presidentti Musevenin mukaan Uganda oli ihan siinä ja tässä viime vaalikaudella ettei olisi middle income ryhmään tullut nousu. Eli hyvin menee.

Jaa niin vielä: Nythän kävi sitten niin että Uganda meni ja kielsi koskaan pistäneensä suhteitaan Pohjois-Koreaan pienemmälle. Ihan oli propagandaa se. Otanpas lainauksen:

"That is not true. It is propaganda," deputy government spokesman Shaban Bantariza told AFP.
"Even if (such an order) was to be made by the president, it cannot be public. It cannot be therefore true and it can't happen. That is international politics at play," he added.

Näin siis Ugandan edustaja. Kuten huomaatte, perustelunsa ovat erinomaisen ugandalaiset. Ei niissä mitään järkeä kuitenkaan ole. Uganda on ollut yksi kuudesta isommasta YK:n jäsenmaasta, joka ei ole PKR:ää dissannut. Ne muut ovat Syyria, Kongon demokraattinen, Iran, Myanmar (ent. Burma) ja Kuuba.

Korean kansandemokraattisemman lausunnot aiemmin päivällä olivat kanssa hyvin, no, pohjoiskorealaiset:

“Uganda preference for South Korean dancing girls and cheap electronics over DPRK (Democratic People’s Republic of Korea) noble austerity is sign of warped priorities,”

Meidän iskä on vahvempi kuin teidän iskä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti