torstai 5. toukokuuta 2016

Bada & bastu

Kauan sitä on mietitty ja nyt hirtti kiinni.

Ensin meinasin että 200 litran öljytynnyriä kuudesta sadasta millistä poikki ja kolmeen sataan harjateräs ristikkoa kiville. Sitten alaosaan rälläkällä luukkua ja ilma-aukkoja puun ja hapen yhtymistä edesauttaen. Meni liian vaikeaksi.

Sitten meinasin jotta rengaspoltin ja harjateräs "ympyrä" ristikkopohjalla. Askartelua olisi vaatinut.

Koko ajan vastaus on ollut kuitenkin kaduilla nähtävissä. Eli täkäläinen hiilikeitin keraamisella sydämellä ja iso kattila kivien latomiselle.

Näin tehtiin tänään ja voila! Kivilouhoksen kundit koittivat ottaa 50 000 shillinkiä kivimäärästä, josta sitten lopuksi jouduin maksamaan 10k. Mzungua on aina hyvä koittaa kusettaa (ja tuossakin oli vielä puolet liikaa).

M7 pisti mellakkakaasuksi tänään Nakaserossa eli kylällä koska FDC:n valtakunnallinen tapahtuma. Siitä livenä uutisoiminen on kielletty. Harmin paikka että Twitteriä sun muita hapatuksia ei tänään kuitenkaan uskallettu enää sulkea... Sukhoitkin vetelivät immelmanneja ja tynnyrikierteitä kylän yllä. Ja pari kertaa noin kahdessa sadassa suoraan meidän tontin päälläkin. Harjoittelevat presidentin virkaanastujaisia varten. Komea on meteli, ei sitä pidä kieltää.

Mzee tekee Milton-puutarhurille jatkuvasti ohareita häidensä varjolla. Miltonilla kun pitäisi olla aina viikonloput vapaana. Niinpä Milton on saanut nyt lyhennettyä päivää ja ensi viikonlopun vapaaksi. Osaan mä itsekin päivällä portin avata jos tarvitsee. Mzeellehän me emme tietenkään Miltonin vapaista puhu mitään.


Tässä piti olla neljän sekunnin video suhahtavasta kiukaasta. Ei ole.


Tuohon sai koeajon jälkeen vielä ladottua aika paljon murikkaa päälle. Että enää vaan kupoliteltta päälle ja Popeda soimaan. Teltta on tosin Jaskalla lainassa.

Loppuun vielä tienkunnostus-uutinen, joka sai ainakin meikäläisen nauramaan kumeaa merimiesnaurua oikein toden teolla. Hyvin sielläkin vedetään! Edellinenhän oli se "Mitä siitä tulisi jos ihan kuka vaan voisi leikata nurmikoita"-isännöinti liiton läppäily. Moottorisaha-ajokorttia odotellessa... Eikun sekin oli jo.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti