tiistai 15. marraskuuta 2016

Potkufutista seuraamassa

No nyt sitä kaljaa sitten sai koska väkeä oli kapasiteetistä ehkä 1/3. Mukavan väljää. Paikoitellen mellakkapoliiseja oli katsomossa enemmän kuin lipun ostaneita. En saanut ottaa selfietä näpsäkän oloisen normipoliisittaren virkalippis päässä. Tai olisin saanut, mutta sitä varten olisi pitänyt laittaa likan koko poliisigarderobi päälle. Hän vinkkaili sitten nätisti hymyillen muutamaan kertaan että "mennään tuonne alakertaan kokeilemaan sitä virkapukua". Jätin menemättä ja hymyilin takaisin koska rullaus- ja muu ryöstömurhaskene ei edelleenkään houkuttele.

Uganda pisti Kongo Brazzavillen siis nippuun 1-0. Olisi pitänyt olla jotain 4-1 mutta edelleen se veri vaan syöksyy päähän siinä parissakympissä. Vieläkään kukaan ei osannut keskittää. Edelleenkän en ole nähnyt Ugandan maajoukkueelta yhtäkään hyvää erikoistilannetta. Tai no, osuivat ne eilen kertaalleen jo puiden väliin kun kolmestakympistä haettiin jättipommia. Meni vaan metrin korkuisena keskelle maalia sekin.

5-3-1-1 oli taas UG:n muodostelma. Tai käytännössä se oli kyllä 3-5-1-0 koska Ugandahan palloa piti ja joukkueen kapteenina kärjessä häärinyt Portugalissa pelaava Luwagga Kizito lonni koko matsin vastustajan topparissa kiinni, häviten järjestäen aivan jokaisen kaksinkamppailun. Tämä korostui osittain siksi, että aika paljon UG veteli taas keskelle pitkää palloa. Oli oikeasti kokonaisvaltaisesti yksi turhimmista suorituksista mitä olen kentällä ikinä nähnyt. Tai no, Yakubun otteet Evertonin paidassa olivat loppuaikoina huonompia. Toisaalta ottelun ainoalla hyvällä suorituksellaan kundi pelasi näppärät seinät Standart Liegen Farouk Miyan kanssa ja Miya pääsi nakuttamaan kuulan etupesään eli kai se sitten ynnälle jäi. Tämä oli siis se ainoahko kerta kun maltti oli valttia.

Ugandan maalissa debytoi nuori Robert Odongkara. Ennen matsia oli epäilyksiä kaverin sipulin kestävyydestä mutta hyvin se napsi ne paikat mitä eteen tuli. Raamikas ja atleettinen kaveri, niinkuin täkäläiset veskarit yleensäkin.

Lohkohan on muodostumassa mielenkiintoiseksi koska Uganda kävi avausmatsissaan hakemassa nolla nollan Ghanasta, joka kävi sunnuntaina vieraissa ottamassa nokkaan Egyptiltä. Toki historian valossa UG on aina pelannut melko hyvin Ghanaa vastaan ja sitten Pohjois-Afrikan jengeiltä, eritoten Egyptiltä, on tullut aina tukkapöllyä. Saharan pohjoispuolen jengit kun pelaavat yleensä taktisesti vähän edistyneemmin.

Murhailua sattui samana lauantaina Lugogon ostarilla, keskellä päivää. Siellä oli autoilija peruuttanut takana olleen kiesin nokkaan ja saanut näin aikaan naarmun. Syyllinen oli noussut autosta pyytämään asiaa anteeksi kun PAM PAM! En tähän hätään löydä tapauksesta kertovaa lehtijuttua mutta kyllä se tuolla historiassa on.

Kuvia:Oli kylmäketju ihan varmasti kunnossa.

 Kaiken maailman mzungujen kanssa sitä täällä pyöritään.

Ai joo. Perjantaina oli nelivuotisjuhlat. Ei kovin innokkaasti odotettukaan vieraiden saapumista.

2 kommenttia:

  1. Meinaatko että olisi poliisilikka sinut ryöstänyt, jos olisit mukaan lähtenyt vai oliko siellä kenties jotain muuta mielessä? :D

    VastaaPoista
  2. Sekä että... Ryöstö mua ehkä vähemmän pelotti :P

    VastaaPoista