keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Joops

Tässä nyt alkuun siitä Lugogon ampumisesta:

Vainaa oli viety sairaalaan, viejinä olivat toimineet tuossa jutussa mainitut tyypit. Vainaa itse oli ehtinyt kertoa poliisille, että nuo tyypit olivat hänet ampuneet.

Syytetyiltä ei kuitenkaan löytynyt pyssyä joten tällä hetkellä on hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa, että he pääsevät vapaaksi. Oikeasti. Vaikka tapauksella on runsaasti silminnäkijöitä, yhtäkään näistä ei ole vissiin edes kuulusteltu. Eikä halukkaita todistajiakaan oikein ole koska syytettynä on kohtalaisen menestyvä ja varakas bisnesmies. Jos ihan tarkkoja ollaan niin hän taitaa jopa olla erään entisen oppilaani isä tai setä.

Edit: Elikkäs isä on. Kaveri on import-export bisneksessä ollut ja läheisissä suhteissa myös armeijaan. Jonkin sortin kapiainenhan tämäkin oli. Juttu menee niin, että kodin ja koulun välisen yhteistyön hoiti oppilaan äiti, isä kävi pari kertaa morjenstamassa. Nyttemmin ajatellen ehkä jopa onneksi... Sittemmin kundi on lempannut perheensä mäkeen ja tuossa ampumistapauksessakin mukana ollut eukko oli hänen uusi burundilainen huor...tyttöystävänsä.

Puhumme siis taas huippukoulutetusta ugandalaisesta perheestä. Juttelin sattumalta juuri tuolla samaisella parkkipaikalla pari viikkoa sitten paikallisen autokuskin kanssa. Aivan sattumalta hänen sanoi suurimmaksi huolen aiheekseensa Ugandan suhteen sen, että "ihmisillä palaa käpy aika helposti ja sitten ne ampuvat kohti ennen kuin ajattelevat yhtään mitään.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Government-brief-parliament-Akena-shooting/688334-3453834-ekcju7z/index.html

Toisaalla poliisi on ottanut kiinni hepun, joka on esiintynyt Ugandan puolustusministeriön asehankinnoista vastaavana heppuna. Puolalaisen BMP Polandin kanssa on ollut tarkoitus vähän tehdä bisnestä eli ostaa mm. panssarivaunuja (375 kipaletta) 120 miljoonan taalan edestä. Etuottia kundi(t) ovat saaneet jo rapia 520 tuhatta euroa.

Pistää ajattelemaan taas monia asioita. Niin kuin vaikka sitä, että a) Mitähän siellä BMP:llä on mietitty ja b) Kuinka yleisesti Uganda oikeasti ostelee pyssyjä maailmalta jos tuollainen menee asekauppiaille läpi?

Uganda's police said Tuesday they had nabbed a con man suspected of swindling a Polish weapons manufacturer into signing a bogus $120 million (about Shs428, 303,994,000) arms deal.
BMP Poland inked the multi-million dollar deal with the man, named as Sam Ssimbwa, who had presented himself to the company as an agent for Uganda's defence ministry, a police spokesman said.
Ssimbwa was taken into custody Thursday, Kampala Metropolitan spokesman, Mr Emillian Kayima said, adding that he and unnamed co-conspirators had already pocketed euros 520,000 (about Shs2 billion)"as part payment for consultancy fees regarding the transaction."
Ssimbwa and his associates, who have not been detained, designed an elaborate fraud including the creation of a fake public call for tender.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Police-arrest-suspect-bogus-arms-deal/688334-3453810-qr7ccnz/index.html

Ei just nyt taas muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti