sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kasese

Rwenzurun kuningaskunnan pojilla on kanssa unelma. Kertoo tuon itäisen Kongon tilasta aika paljon, eli anarkiahan siellä on vallitsevana hallintomuotona ollut iät ja ajat.

No. Nyt olivat sitten kuninkaan tukijat/militia ruvenneet taas ampumaan poliiseja & UG:n armeijaa. 14 siltä puolelta ja 41 omalta oli eilisen saldo. Torstaina olivat separatistit hyökänneet poliisiasemalle ja 4 kapinoijaa oli pistetty lautoihin. Poliisin tappioista ei ilmoitettu.

1962-82 siellä edellisen kerran on rekkuloitu tällä lailla ja nyt taas.

 Ei vaikuta meihin millään lailla. Ainakaan vielä.

Jaa miksi M-Seiskaa kiinnostaa pistää jotain äkikseltään sinänsä merkityksetöntä separitistijengiä nippuun? Muutenkin kuin siis ollakseen näyttämättä heikolta? Kyllähän siellä siis itsenäistä kuningaskuntaa halutaan Kongon ja Ugandan rajalle ja osittain siksi districtiä ollaankin oltu poliittisesti jakamassa neljään erilliseen lääniin. Näes hajoita ja hallitse + rajoita alueella vallankahvassa olevan heimon dominanssia.

Tuota niputusta meinaan hoidetaan aika kovalla kädellä.

Öljyä ja kuparia. Niiden tielle ei tulla kekkuloimaan. Aika karuja kuvia Twitterissä polisiin tilillä, samoin kuin poliisin aika hmm... mielenkiintoinen viserrys. "41 rebeliä deaktivoitu..."

Pienimuotoinen sisällissota siis.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Rwenzori-clashes-Museveni-phoned-Omusinga-Palace-raid/688334-3466928-8kgvos/index.html

http://ugandaoil.co/2013/07/uganda-to-inject-57-million-in-oil-belt-airfield-as-oil-production-draws-close/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti