torstai 10. marraskuuta 2016

Jenkkilän vaalit (sisältää piruilua)

Niitä tullut seurailtua. Oma mielipiteeni: Joo. Ihan sama kumpi valittiin. Kaksi umpipaskaa ehdokasta oli.

Tunnelissa/kuplassa eläneiden reaktioita on kuitenkin aina kiva katsella. Minä en pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka eivät nähneet tätä tulosta mahdolliseksi. Syitä ja seurauksia tapahtuneelle on esitetty jo vaikka kuinka monia joten se siitä. Sen kuitenkin sanon että ethän sä voi mennä vaalikampanjassasi sanomaan vastustajan kannattajia "valitettaviksi, kurjiksi ja surkeiksi". Et voi vaikka se vastustaja päästelisi mitä suustaan. Et voi ainakaan tilanteessa, jossa tuo jengi pitää edustamaasi politiikkaa suurena syynä omiin- ja maansa ongelmiin.

Siinä vaiheessa kun Obama ryhtyi aktiivisesti tukemaan Hillaryä meikäläinen tiesi tämän tapahtuvan. Uskokaa tai älkää.

Kaikki "Nuoret äänestivät Clintonia ja 'oikeita' arvoja ja nyt he joutuvat elämään maailmassaa, josta päätöksen ovat tehneet ihmiset jotka ovat jo suurimman osan elämästään eläneet. Vanhoilta pitäisi ottaa äänioikeus pois."-puheita, joita taas nousee pintaan kuten Brexitin yhteydessä, en viitsisi kommentoida mutta kommentoinpa silti:

Kuullostaa tosi terveeltä. Eikä yhtään totalitarismiltä/fasismilta. Kannattaa sci-fi friikkien taas katsoa elokuva "Logan's run" jos tuollaisia päästää suustaan. Maon kulttuurivallankumouksessa kantavat ikäluokat olivat parinkympin kummallakin puolella ja ihan helvetin hienosti sekin meni.

Tiedän että mua nyt taas pidetään jonain mörkönä mutta miettikää nyt vähän missä tynnyrissä olette eläneet jos tämä tuli täytenä yllätyksenä. Miten voi tunne mennä jengillä noin pahasti analyyttisen otteen ohi? Ymmärrän sen kyllä Kerhon ja Evertonin kohdalla mutta... Ihan silkkaa vittuiluani laitan sitten tähän vielä videon:Ugandaa: Makereren yliopisto on ja pysyy kiinni. Tämä on nyt sitten ajanut Mulagon sairaalan filiaaleineen entistä suurempiin vaikeuksiin koska lekuriopiskelijoita sun muita nurseja ei ole tällä hetkellä jeesaamassa.

On ihan selvää että Yliopiston hallinto on paisunut afrikkalaiseksi ja sitä pitää karsia. Ei kahta sanaa. Mutta kyllähän nyt palkat pitää maksaa eikä paikkaa voi laittaa kokonaan kiinni jos työntekijät vaativat palkkojaan. Ei varsinkaan kun hintana alkaa sitten olla jo ihmishenkiä. Eihän opetusministeri ja maan presidentti kuitenkaan tällaista seurausta ole pystynyt etukäteen hahmottamaan.

http://www.monitor.co.ug/OpEd/Editorial/Re-open-Makerere-to-save-Mulago-patients/689360-3445842-htvacoz/index.html

1 kommentti: