perjantai 18. marraskuuta 2016

"Mikä siellä Ugandassa on eniten erilaista?"

Nyt saatte tuohon aika usein kuulemaani kysymykseen eräänlaisen vastauksen. Korostan myös että tämä ei ole fiktiota tai muuta Wallanderia. Kyllähän pelkästään tästäkin jo dekkarin kirjoittaisi mutta tuskin sitäkään "rasismin" vuoksi julkaistaisiin. Tämä on Uganda marraskuussa 2016.

Lugogossa ammuttu kundi, aikalailla nobody, haudattiin Kitgumin lähelle. Paikalla oli koko poliisin pomo Kayihura. Miksi? Ammuttu oli ihan c-luokan kansalainen.

Murha-asetta ja hylsyjä ei ole löydetty. Turvakameratallenteet ovat siis erinomaisen tärkeässä roolissa

Tämä heppu sai kuulaa nahkaan tasan tarkkaan Lugogon ostarin parkkipaikalla. Jokainen neliömilli tuosta parkkialueesta on turvakameravalvonnan alla. Siellä on vartijoita ja poliiseja runsaasti. Kukaan ei kuitenkaan ole "nähnyt" mitään.

Nyt uutisoidaan, että tapaus sattuikin ostarille sisään vievän tien varressa. Jossa ei ole vartijoita eikä turvakameravalvontaa. Väitetyn ampumispaikan lähellä, 20 metrin päässä on poliisiasema. Tältä poliisiasemalta ei olla reagoitu mitenkään ampumiseen.

Herra, joka vei uhrin sairaalaan kuolemaan on siis epäiltynä. Miksi hän vei uhrin sairaalaan eikä esim. tuolle poliisiasemalle? Hän on myös väittänyt että kyseessä on ollut salamurhayritys hänen tyttöystäväänsä kohtaan ja tämä poloinen kuollut on vain epäonninen sivullinen. Ketään ei ole nähty vilkkaasti liikennöidyllä kadulla pyssyn kanssa.

Uhri ehti kertomaan ampujien olleen hänet sairaalaan tuoneet henkilöt. Makes sense. On ammuttu pikaistuksissa ja sitten tajuttu että todella paljon riippuu ammutun henkiin jäännistä.

Yksi vanha maissimyyjänainen oli kertonut nähneensä koko tapauksen. Poliisi oli hakenut mamman työmaaltaan tiistaina ja sen koommin muijasta ei ole jälkeäkään. Muutenkin on jo puhetta todistajien kuolemista. Kaikkien lähelläkään paikkaa olleiden turvat ovat kiinni. Jopa niiden siinä nurkalla AINA päivystävien noin viidenkymmenen bodakuskin.Vasemman alanurkan juttu näyttää jo nyt 404...

Tässä on nyt menossa, koko kansan silmien edessä, jutun totaalinen tahallinen sekoittaminen. Koska epäilty (ja tekijä kokolailla 100% varmuudella) kuuluu kleptokratia-nomenklatuuran yläportaisiin. Hän voi luottaa, että yksi murha-ase hukkuu viidessä minuutissa Victoriajärven pohjaan. Joo, tokihan hän jää isoon kiitollisuuden velkaan mutta hei; sitä vartenhan sukulaiset ja klaanit ovat!

Linnaan tuo kaveri ei tule koskaan joutumaan vaan juttua tullaan vatvomaan eri oikeusasteissa kunnes se unohdetaan. Hissun kissun hiljaisuudessa uhrin perheelle tehdään tarjous josta ei voi kieltäytyä.

Muuta: Poliisipomoa ja Kampalan pormestaria syytetään myös Kampalan karjamarkkina-tilan/so-called-meat packers alueen (eli se pahan hajuinen kohta Port Bell roadilla jonne suurin osa Kampalaan tuotavista lehmistä päätyy) "varastamisesta" ja sitä kautta päivittäisen n. 2500 euron "palvelumaksun" perimisestä edellisen viiden vuoden ajan.

Oh Uganda, the land of freedom. Täällä on mahdollista tappaa ihminen julkisella paikalla ilman rangaistusta.

http://www.monitor.co.ug/News/National/Private-detectives-fault-police-on-Akena-murder-inquiries/688334-3455818-item-00-2admqmz/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Lugogo-shooting--Key-eyewitness-goes-missing/688334-3455810-item-00-gjumrn/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Kayihura--Lukwago-named-in-Shs20b-scam/688334-3455074-5k4hwx/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti