tiistai 22. marraskuuta 2016

Mitähän Enska tykkäisi piirustuksesta?

Meinasin joutua tappeluun kauppareissulla. T-risteys ja olen jo kääntymässä oikealle elikkäs olen  risteyksen keskustan "apexista" ohi. Mulle antaa pysähtyen tietä Land Cruiser, jolla on kanssa vilkku oikealle, pysähtyen sille kääntymistielleni. Eikö sieltä ttu joku kusipää bodailija lähde sitten risteyksessä ohittamaan tätä Lantikkaa sen oikealta puolelta. Osuma meikäläisen mopon takapäähän ja meikkis poikittain mutta ei nurin. Ei materiaalivahinkoja.

Jumalauta että mä huusin. Ja jälleen oli huuleva ihmeissään kun ei hälle astunut aivoon että mikä meni vikaan. Nämä ovat ihan oikeasti aivan totaaliaaseja ainakin tuo liikennöintinsä kanssa.

Huoh.

Avasivat Moyoon (Länsi-Ugandaa) uuden pakolaisleirin kun edellinen, muutama kuukausi sitten perustettu tuli täyteen (200 000 päätä). Siellä on hei ihan oikeasti Etelä-Sudanissa menossa noilla heidän eteläisissä districteissään kansanmurha. Kansanmurha ei tapahdu yhdessä yössä... Oikeasti. Asiaa ei sitten helpota mitenkään sekään että siellä dinkat tappavat nuereja, jotka ovat taas aloittaneet myös keskenään rekkuloimisen.

Täällä on nyt joku puoli miljoonaa leireillä ja niiltä alkaa olla ruoka finaalissa. Jännää.

Lugogon ampumisesta: Epäilty oli usuttanut pyssyllä uhaten sairaalan lääkärin kirjoittamaan oikeanlaisen paperin. Poliisi on edelleen aivan ymmällään tapauksen johdosta...

Toinen tohtori Mulagon sairaalasta oli ollut häppäämässä su-ma yönä. Kello 5:15 hän oli sitten palaamassa himaansa ja rysäytti Hiacensa naapurin seinästä läpi makuuhuoneen puolelle. 3-vuotias hengiltä. Eihän se saisi naurattaa mutta naurattipa silti kun lehtijutussa sanottiin kaverin olleen 127.8 prosenttisesti alkoholista tehty. No, ei se niin tarkkaa ole termien kanssa ja selväksi tuli että aika mäskeissä joo setä-wanna-be tohtori oli ollut. Se oli vielä jostain aivan ugandalaisesta syystä sitten sanonut asemalla olevansa tuon Lugogossa ammutun kaverin veli. Ja jostain yhtä ugandalaisesta syystä lehtimiehet olivat pitäneet tätä jotenkin hirveän tärkeänä asiana. 

Busogan kuninkaan henkivartija oli pamauttanut kohti, osuen, 14-vuotiasta kollia. Syy: Kaveri oli ollut varastamassa jackfruitia puusta. Tuossa wikipedian artikkelissa on muuten virhe, koskapa tuota hyvin etovan hajuista epeliä kasvaa kosolti mm. täällä Ugandassakin. Niin kuin nyt vaikka tossa meidän pihalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti