torstai 30. kesäkuuta 2016

Täällä mitään tapahdu

Lomaa odotellessa. Tällä kertaahan me matkaillaan välillä Entebbe-Doha-Tukholma ja botskilla turku. Mikä tietysti viime aikojen tapahtumien valossa on kait onni onnettomuudessa. "Normaalisti" kun oltaisiin tultu taas kapteeni Hava Yollarin kyydissä Istanbulin kautta. Siellä voipi olla Atatürkin-kentällä aika kireää menoa tätä nykyä. Mutta hei: Toivottavasti ei anneta pelolle sijaa ja muistetaan, että tuokaan "tekninen vika" (tuohan oli termi, jolla selitettiin sen yhden ruotsalaisen Ikean myymälän kiinnipysyminen sen jälkeen kun allanin snackbaria huudellut oli leikannut pään irti äidiltä ja tämän aikuiselta pojalta) ei ole "niiden" kaikkien vika.

Jinjassa oli eilen upseerismies marssinut baariin tapeltuaan sitä ensin muijansa kanssa. Jätkällä oli ollut tavoittenaan ampua baarissa työskennellyt nainen. Koska baarilainen ei ollut paikalla, oli heppu päättänyt sitten ruveta muuten vaan ammuskelemaan. Neljä + kapiainen itse omatoimisesti lisänumerona oli saldo.

Herra nimeltä Frank Babisa oli keksinyt hienon juonen. Hän oli tekeytynyt Sisäisen Turvallisuuden Organisaation (ei taas millään lailla orwellilainen nimi) pomoksi ja ruvennut kauppaamaan uusille kansanedustajille paikkoja hallituksessa/kabinetissa. Miljoonasta viiteen miltsiin oli pitänyt hintanaan. Homma oli toiminut siten, että Frankie sanoi olevansa M7:n valtuuttamana arvioimassa uusien kansanedustajien käytöstä ja sopivuutta. Pientä Mobile Moneyllä (kännykällä pystyy lähettämään rahaa. Vähän niinkuin Western Union-tyylin touhua) maksettua korvausta vastaan edustajat olisivat pystyneet nostamaan omia arvosanojaan jne.

Ainakin kuusi edustajaa oli mennyt halpaan. Kaikkein hauskimpana yksityiskohtana pitää mainita, että ainakin yksi Frankin uhreista oli kuin olikin saanut paikan ministeriössä. Kohteliaana edustajana hän olikin sitten lähettänyt Frankille oikein kiitoskirjeen "job well done":sta.

Kiinnihän Frank jäi siinä vaiheessa kun valisematta jääneet asiakkaansa olivat menneet kertomaan asiasta poliisille. Eli siis periaatteessa ja käytänössä tunnustamaan korruptiota. Poliisia ei tämä puoli kiinnosta millään lailla ja tokihan tässä onkin vain kysymys perinteisestä identiteetti varkaudesta petoksella ryyditettynä. Eli kaikkihan on ihan hyvin.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti