maanantai 13. kesäkuuta 2016

Nyt ovat jotain kertoneet

Ensin lähimenneisyyttä:

Olen täälläkin kertonut, että länsi-Ugandassa on ollut vaalien jälkeen levotonta. Siinä määrin että paikalle on lähetetty prikaatin verrann jätkiä. M7 kävi itse pariinkin kertaan ottamassa selvää tilanteesta, eli ihan tosissaan se on ollut. Semlikin kansallispuistossa epämääräiset aseistetut ryhmät ovat ottaneet suoraan yhteen UDF:n (UG:n armeija) erikoisjoukkojen kanssa. Ihan hudoi-pohjalta noin ei tehdä edes Ugandan armeijaa vastaan.

Samaan aikaan itäisessä Ugandassa oli koordinoituja hyökkäyksiä asevarikolle ja poliisiasemalle.

Sitten maaliskuussa pohjois-Ugandassa Aruassa oli samanlaisia hyökkäyksiä. Näistä uutisoitiin hyvin niukasti ja monet ovat pitäneet noita "hyökkäyksinä" eli hallituksen tekosyinä omille touhuiluilleen.

Maan armeijaan perustetaan uusi, presidentille ehdottoman uskollinen joukko-osasto jota johtaa presidentin poika.

Sitten armeijan upseeristoa pistetään pahnoille.

Gulussa alkaa ammunta, jonka poliisi dissaa vain "rosvojoukkion touhuksi" samalla kun johtavia kapiaisia ja poliitikkoja syytetään suhteista "epämääräisiin kapinajoukkioihin".

Joku puhuu nyt paskaa. Varmaa on että jollakulla on munaa hyökätä organisoidusti Ugandan turvallisuusorganisaatioita vastaan.

Näitä 2013 (silloin tuli ensimmäisiä tiedonmuruja poliisiasemien tulituksista) alkaneiden hyökkäysten tekijöitä ei ole saatu kiinni tai ainakaan ketään ei ole tuotu julkisuuteen. M7:n poika tarvitsee sotilaallisia meriittejä tullakseen... No, ehkä tinapipoa, ehkä ei.

Kerroin myös että viime jouluna Entebbessä järveltä ajautui maihin aikamoisia satseja nuorten miesten ruumiita. Silloin puhuttiin virallisesti hukkumiskuoloista. Toisenlaisiakin syitä näille kuolleille on esitetty.

Eli maassa joko on tai ei ole uusi aseistautunut kapinallis-sissi joukko, jolla on tai ei ole suhteita UG:n armeijaan. Kaikissa tapauksissa tilanne on jossain määrin SNAFU.

Kampalassa toki on rauhallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti