maanantai 20. kesäkuuta 2016

Polliisista päivää

Taas. Tällä kertaa kerrotaan:

"Besigye vanin" kuljettaja Isaac Ssegawa pidätettiin. Hänen toimenkuvansa on ollut kaahata seuraavaan osoitteeseen aina sen jälkeen kun Besigye on heitetty pakuun, joko omasta autostaan, kodistaan tai putkasta/vankilasta. Ihan pikkukala siis. Nyt oli sitten käynyt sillä lailla, että Isaac jäi kiinni pikku hämäräbisneksistä. Tarkemmin sanoen Isaac on suojellut Mbararan seudulla toimineita autovarkaita. Autojen varastelu on täällä hyvä business koska mitään katsastustoimintaa ei ole. Varastetut kiesit ajetaan purkaamoille, joissa ne pistetään paloiksi ja tarvittaessa vaikka liitetään sitten taas yhteen. Tullessani Alin kyydillä Adjumanista tuli nähtyä Kampalan autojen scrap yard ja ei se ihan pieni alue ollut.

Poliisit olivat saaneet myös liikennevalistusta. Otanpas taas suoran lainauksen:

The police deputy director of human resource development, Mr Felix Ndyomugyenyi, has warned the Force’s drivers and riders who drive under the influence of alcohol and narcotic drugs to stop or risk prosecution.
“There are very many officers who drive under the influence of alcohol and drugs but when we get you, we shall have you convicted because when a police vehicle is found to have caused an accident, it portrays a bad image of the police, which should not be the case since we are enforcers of the law,” he said. 
 He said the police are recruiting and training drivers and riders who have completed Senior Six and they believe this will help in reducing accidents involving police vehicles.

Niinkö meinaat Sherlock? Että poliisin julkisuuskuva niinko kärsisi kännisistä kytistä ratin takana?

Ja koska tämä on Uganda, on lääkkeeksi otettu myös... Palkatut kuskit poliisiautoihin. Ettei Reinikaisten tarvitse olla virka-aikana ottamatta. Ja ei. Tämäkään ei ole sitten paskapuhetta tahi keksittyä.

Politiikan saralla on naureskeltu Lwengon districtin parlamentin naispaikan vienyttä Cissy Namujua. Hänellä on omien sanojensa mukaan koulut käytynä ja pätevyys myös tietojenkäsittelyn pariin Kampasta. Tätä on nyt vähän sitten epäilty koska ilmeisesti se parlamenttityöskentelyn kompetenssin taso ei ole päätä huimannut. Tämä nainen ei oikeudessa pystynyt vastaamaan täkäläisen alakoulun kolmannen luokan kysymyksiin. Hän ei osannut määritellä sanallisesti mikä on kartta. Hän ei myöskään tiennyt verbin ja substantiivin eroa. "Mitä tapahtuu kasvien pölytyksessä?" Ei hajua! "No mikäs on hyönteinen?" Ei käryä!

Mutta ehkä tämänkin parlamentaarikon tutkintotodistukset ovat vaan jääneet kotiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti