perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kulta kultasein

Muistatte vissiin kun kerroin pieleen menneestä kultakaupasta?

No nyt homma on mennyt ihan mahdottomaksi. Kullan arvioinut liikemies on kyllä vapautettu mutta tilalle on tullut herra Saban Jagwe. Tämä Jagwe on kaveri, joka on esitellyt kongolaisen kultaa myyneelle Brenda Murungille. Joka siis on armeijan päällimmäisen poliittisen komissaarin veljentytär.

Jagwe on ollut pari päivää pidätettynä ja ainakin lakimiestensä mukaan kidutettunakin. On työnnetty pyssyn piippua otsalle jne. Sitten on aseella uhaten tehty kauppakirja Jagwen maista, joiden arvo on noin 190k euroa. Tällä tontilla on sitten ollut tarkoitus kuitata koko 62 000$. Josta siis oli jo viisikybää maksettu.

Koska tämä on Uganda, en purematta niele tarinaa. Tosin koska tämä on Uganda olen myös aivan varma että näin on voinut käydäkin. Täällä kun on "välillä" noilla aseistetuilla valtion palveluksessa olevilla henkilöillä tapana tehdä siviileille näitä "tarjouksia joista ei kieltäydytä". Alkaen kaljakuppiloiden tasolta.

Muuta: Kylän liikenne on saatu yhä enemmän sekaisin. Yhtenä syynä on golfkentän vieressä oleva liikenneympyrätyömaa, jolla on nyt tehty duunia yli puoli vuotta ja mitään ei olla saatu aikaan. Kelatkaa nyt: Yhtä liikenneympyrää tehdään 7 päiväisellä viikolla yli kuusi kuukautta.

Toinen, mittavampi syy on se, että nyt joka ikinen ministeri/virkasyöttiläs liikkuessaan kaupungilla on alkanut ajaa siksakkia saattueessa. Ja poliisi tietysti sulkee katuja näiden saattueiden edestä koska täytyyhän Napoleoneiden ja muiden Eläinten vallankumouksesta tuttujen vähän tasa-arvoisempien turvallisuus taata. Näin on sitten saatu aikaan aivan helvetin hyvää massaa tuonne keskustaan vaikka minkälaisille kulttuuriteoille.

Tänään Walesin kelkassa. Veikkaus näyttää olevan mutsin ja Löppösen käsissä, joskin itselläni on myös kolmen tasapeliin mahdollisuudet. Tässä prognoosissa ei ole otettu huomioon maalipörssin kärkeä.

edit: Eilen tuli määriteltyä termi "tekninen vika". Tänään suomalainen lehdistö meni ja määritteli uusiksi sanat "nirhautuma" ja "viilto". Googlatkaa itse mutta varoitan näin etukäteen sen "viillon"-esittävästä kuvasta. No, pangalla kun lyödään polven alapuolelle niin tuleehan siitä jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti