lauantai 2. huhtikuuta 2016

Slap on the wrist

Niinkuin sanottua M7 todettiin oikeudessa vaalien voittajaksi. Tuomioistuin ei myöskään löytänyt loppulauselmaansa mitään huomautettavaa vaalien suorittamisessa. Nada, njet, niente, zilch & zero.

Tämähän oli saanut herra presidentin sitten oikein muikealle tuulelle. The Daily Monitor oli kysynyt äijän mielipidettä tuomiosta ja kuin tykin suusta vapaaksi suomennokseksi tuli:

"Lakimiehet puhuvat aina järkevistä ihmisistä.Nämä tuomarit ovat tuplaplussan järkeviä ihmisiä. Juuri siksi heistä on aikaan tuomareita tullutkin (huomautan tässä vaiheessa että M7 on nuo tuomarit valinnut ihan itse). Senpä vuoksi en ollut yllättynyt että valintani vahvistettiin. Kyllähän meidänkin ääniämme hylättiin mutta ei me siitä ruvettu mutisemaan. Katsokaas kun miksi järjestää mitään yimääräistä showta ugandalaisten kiusaksi? Ihan tyhmää semmoinen.

Tämä tuomio näyttää myös, että Ugandan hallinto on kasvanut ja päässyt eroon probleemista, jotka vaivasivat sitä 1960-luvulla, 1970-luvulla ja 1980-luvun alkupuolella. Tervehdin Ugandan kansaa, Ugandan valtiollisia instituutioita sekä kiitän erikseen NRM:n vanhimpia heidän työstään koko vaaliprosessin aikana."

Ollaan hetki hiljaa tämän edessä.Vielä hetki.Joo.

Jenkkien suurlähettiläs jo sanoi että "Hyvä valinta oikeudelta, nyt vaan kaikki ugandalaiset kunnioittamaan tätä tulosta. Luotamme siihen, että Ugandan hallitus tulee tämän vaalikauden aikana puuttumaan ja muuttamaan näissä vaaleissa kansalaisten esiinnostamia epäkohtia, myös vaalisysteemiä koskien."

Sillälailla. Ihan samat jutut kuin viime vaalien jälkeen. Ja sitä edellisten. Ja sitä edellisten. "Hei Yoweri, tota.... No joo. Oot sitten kiltisti, eiks jeh?"

Viimeksihän Y.K.Museveni uudisti vaalisysteemeitä siten, että Electoral Commissionin-nimi muutettiin Independent Electoral Commissioniksi. Tällä taattiin laitoksen itsenäisyys ja riippumattomuus.

No, toisaalta Ameriikan Yhrysvallat meinaavat taas vaihteeksi kouluttaa/opettaa myös Syyrian opposition taistelijoitakin. Vaikka viime(kin) vuonna annetut aseet ja koulutus vahingossa lipsahtivat ISIS/Daesh porukalle. Makes one think.

Kayihura, siis se poliisin pomo, sanoi eilen että Besigye on nyt vapaa ja poliisit lähtevät hänen taloaan piirittämästä. Mitä oikeasti tapahtui oli se, että talon vartiointi kaksinkertaistettiin. Sota on rauhaa jne.

On hassua kun samassa lehdessä oli sitten, varmasti tarkoituksella, tuon M7:n vastauksen vieressä otsikkoina:


  • "NRM:n nuorisojohtajia varoitetaan 'valtion salaisuuksien' paljastamisesta"
  • "Masindissa on ruokapula"
  • "Joka kuukausi pelkästään Gulun districtissä paljastuu 60 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä (viime vuonna 733 rekisteröityä tapausta. YHDESSÄ läänissä.)"
  • "Yksi kuollut koleraan Butalejessa"
  • "Energiaministeriön pamput eivät piittaa Karuman ja Isimban patotyömailla tehtävästä huonosta työstä (kiinalaiset siellä husaavat. Vaarana on molempien patojen päätyminen Etiopian Gilgel Gibe III-padon tilaan. Siellä kun joku "vähän" isompi vettä turbiineille syöttävä betonirööri oli 2010 kinuskien duunailun vuoksi romahtanut. Näitä patotyömaita vahtii intialainen konsulttifirma, joka on useaan otteeseen varoittanut ministeriötä huonosta työnlaadusta. Ministeriön herrat vastasivat viimeisimpään 'Mitä te meille näitä kerrotte, miksi rakennuttajaa ei painosteta?' Kenenkähän homma se olisi rakennuttajaa painostaa? Kuvioon kuuluu myös se, että ministeriöissä kukaan ei vastaa puhelimeen eikä urakoitsijaltakaan saada ketään selittämään varaluistinten varaluistinten tarinaa. Jätkät vaan pallottelevat vastuuta samaan aikaan kun paskan rakentaminen jatkuu. Luojan kiitos tällä jengillä ei ole ydinvoimaloita. Ai joo, Olkiluoto III)"
  • "23 pidätetty murhasta (Kampalalaisessa porttolassa, tai siis "affordablessa hotellissa", oli hutsake kajauttanut asiakkaaltaan kallon halki. Kaikki premisseissa olleet oli heitetty pahnoille. 2000 shillinkiä eli noin 60 senttiä kustantaa huone yöksi tuosta "hotellista". Käypä hinta kokonaisuudesta pyöri siis tuossa paikassa jossain kolmen-neljän euron hujakoilla.)" 


Ja tätä sitten pidetään ukon toimesta kehityksenä. En halua edes ajatella sitä lähtötilaa jos näin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti