torstai 14. huhtikuuta 2016

Ei saa ottaa lakia omiin käsiin

Näin sanoi poliisi.

Kappas kun tiistaina Besigyen FDC oli taas piänyt oman yhteisen rukoushetkensä. Sieltä palaava porukka oli sitten kadulla joutunut useiden naamioituneiden huligaanien pahoinpitelemäksi. Ensin nämä aurinkolaseilla ja rievuilla kasvonsa peittäneet paskiaiset olivat ruiskutelleet pippurisumutetta rekisterikilvettömien autojen ikkunoista. Tämän jälkeen he olivat hakanneet kaikkea vähänkään Besigyeltä haiskahtavaa sähkökaapelinpätkillä sun muulla käteen sattuneella.

Mainitaan tapauksesta vielä, että poliisi itseasiassa saattoi ajoneuvoillaan nämä tyypit paikalle ja ei sitten puuttunut/saanut yhtäkään heistä pidätettyä. Mutta hei, sama se kai loppupeleissä on kuka siellä kaduilla oppositiota hakkaa? Varsinkin kun kaikki kuitenkin tietävät pelin hengen. Tokihan tämä tällainen jättää hallitukselle sen "poliisi ei ole puolueen väkivaltakone"-kortin iskettäväksi pöytään mutta kun nyt katsotte tuota kuvaa niin yllätytte kuin Mietaa:Näyttikö siltä että poliisi edes koitti ottaa kiinni ketään?

Kampalan pormestari Lukwago (oppositio) voitti itselleen uuden kauden. Muuten ihan hyvä mutta jätkää ei edelleenkään päästetä toimistoonsa koska oikeuteen asti vietyjen syytteiden mukaan hän ei ole toteuttanut/totellut hallituksen ohjelmia.

Besigye on myös syytettynä viime viikon liikenneympyrärekkuloinnista. Ei kuulemma ollut totellut poliisi määräyksiä eli tarkemmin sanoen ukko oli kehdannut puhua autoaan ympäröineille kannattajilleen.

Mulagon sädehoitokone oli määrä poistaa käytöstä jo 2012 koska siinä oli vuotoja. Ei poistettu, ei tehty mitään. Tai tehtiin: Kone oli mennyt kolme kertaa jumiin ja jokaisella kerralla työntekijä/mekaanikko oli ollut pakotettu tetsaamaan koneen syövereihin pikku kick startille. Vähemmän yllättäen potilaat ja hoitajat ovatkin ottaneet vuosien saatossa vastaan säteilyannoksia enemmän kuin mitä lääkäri on määrännyt. Koboltti 60-tykki seisoo nyt Mulagossa ja odottelee romutus/loppusijoituspaikkaansa. Mainittakoon myös, että tuota kuudenkybän kobolttia voi käyttää tarvittaessa vaikkapa ns. likaisen pommin valmistamiseen. Onneksi luottoni ugandalaisiin turvallisuusjärjestelyihin kaikessa korruptiottomuudessaan on vankkumaton.

Asiaan muuten liittyen voin mainita, että Lacorin sairaalan sädehoitokone hajosi jo 2011 ja että vuonna 2006 tuosta sairaalasta nyysittiin koneen käyttöön varatut radioaktiiviset materiaalit. Näitä becqurellejä ei ole koskaan löydetty.

Mutta joo, muuten menee ihan hyvin. Sadetta ja ukkosta on tullut. U. ilmoittautui vapunaaton triathloniin ja kesän matkustamislippuloita mietitään. Taidetaan kokeilla vaihteeksi Arlandan kautta tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti