torstai 31. maaliskuuta 2016

Kessi! Suojeltava!

Ja muita Koijärveltä tuttuja touhuja.

Eikäkö antoivat tänään korkeimmassa oikeudessa päätöksen noiden menneiden presidentinvaalien voittajasta. Ette muuten varmaan usko tätä: Museveni voitti. Juu-u, totta se on. Näin kävi.

Vaalikomission kantaa edustaneet lakimiehet kuittasivat kimpassa 264 tuhatta euroa. Ihan hyvä tili paskanpuhumisesta.

Besigye on edelleen kotiarestissa mutta eipä hätää. Ugandalaiset ovat kekseliäitä tuen osoitus keinoissaan. Perjantaisin jo pitäisi pukeutua herra tohtorin puolueen siniseen ja nyt on uusin villitys itsensä arestoiminen munalukoilla ja ketjuilla lyhtypylväisiin sun muihin julkisiin paikkoihin.

Besigye on edelleen sanonut että he eivät tule käyttämään väkivaltaa päästäkseen valtaan.

Mukonossa poliisin pomokin oli pitkänperjantain messun yhteydessä pyytänyt anteeksi seudun asukkailta "jos polliisi on teitä vähän kurmoottanut tässä viime aikoina. Katsokaas kun ihmisiähän mekin vaan ollaan."

Länsi-Ugandan Kasesessa (ja vähän idässäkin) ei ole edelleenkään paikoitellen pyydelty anteeksi ja ruumiitakin on syntynyt. Näitä rekkulointeja on väitetty etnis-pohjaisiksi mutta mutta mutta. Aika jännää etnistä kahakointia kun pääasiallisina kohteina ovat olleet poliisiasemat ja muut mestat paikat joista voi saada pyssyjä vähän enemmänkin kuin vain yhden. Näitä happeningejä oli viimeksi 2013 ja nyt taas. "Tanskanmaassa on jotain mätää".

Sain duunit tehtyä ja nyt on taas aikaa bloggailla. Tai ehkä "viitseliäisyys" on se oikea sana. Kun ei oikein ole jaksanut kirjoittaa kirjoittamasta päästyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti