tiistai 19. huhtikuuta 2016

Liepuskata ja sirkusta Makereressa

Tohtori Stella Nyanzilla (koulutus Lontoon yliopistosta), Makereren sosiaalitieteiden laitos, oli oppositio-sympatioita jotka hän toi erittäin värikkäästi (lupasi olla runkkaamati ja harrastamatta muutakaan seksiä jos M7 voittaa vaalit. Vertasi myös NRM:n valtaannousua spermaruiskuun joka tartutti Ugandaan hoidettavissa olevan sukupuolitaudin) esille vaalikamppailun aikana.

Nyanzi on puhunut voimakkaasti gay-oikeuksien puolesta (hän on kolmen lapsen yh-äiti, jonka mies ei seurannutkaan heitä koskaan Lontoosta takaisin Ugandaan vaan haki turvapaikkaa ja jäi sille tielleen). Nyanzi on ollut myös erittäin aktiivinen vaikuttaja Kampalan some-kentässä. Vähän sellainen ihan aiheestakin saarnaava pikkuisen rasittava akka siis.

Laitoksen johtajalla Mahmood Mamdanilla ei ole tällaisiä sympatioita ollut. Mamdani pisti Nyanzin toimiston lukkoon.

Yliopiston johto sanoi Mamdanille jotta "avaapas nyt sen muijan toimiston ovet". Ei auttanut. Niinpä Nyanzi meni ja riisui itsensä pikkuhousuilleen pomonsa toimiston edessä ja sai kuin saikin oman luukkunsa auki. Ja tätäkös nyt sitten päivitellään ympäri Ugandaa. Suurin syyllinen on tietysti tuo itsensä melkein alastomaksi riisunut osapuoli. Entisiä ministereitä myöden on pyydetty Nyanzin ystäviä ja omaisia toimittamaan Stella hoitoon "koska hulluhan se on kun tuolleen tekee."

Ja jotta homma ei olisi ihan näin yksinkertainen: Nyanzi on palkattu yliopistolle ohjaamaan tohtorikoulutusta. Hän on kieltäytynyt tekemästä tätä työtä ja on keskittynyt lähinnä oman tutkimuksensa tekoon. Näinpä asiaan on sitten saatu myös rodullinen skisma aikaiseksi. Mamdani kun on intialaista alkuperää.

Etiikkaministeri Simon Lokodollakin on jo ollut tähän sanottavaa: "Pidättäkää se nainen. Se on riisunut itsensä ja laittanut nettiin pätkää tempauksestaan. Tämä on pornografiaa ja rikkoo siten lakia."

Tavallaan aihetta, tavallaan hyvää punaista silliä. Jatkan tarkkailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti