tiistai 26. huhtikuuta 2016

Makererererererere heh heh here

Kuten oli odotettua, on poliisikin nyt sitten puuttunut yliopistokiistaan.

Stella Nyanzin virka kun pistettiin jäähylle ja sehän ei frouvalle passannut. Hän veti jälleen "mankelimaisen" (500 markkaa ja Ilveksen kausikortti jne) uhkauksen hihastaan eli uhkasi riisuutua uudestaan jos laitoksen johtajaa, herra Mamndania ei kanssa jäähytetä.

Miten sitten poliisi tähän liittyy?

Nyanzi on "paljastanut" että laitoksen toiminnassa on "irregularities". Mitä nämä epäsäännöllisyydet ovat? En mie tiijä. Eikä tiedä kukaan muukaan. Toki aivan varmaa on, että ugandalaisessa toimintaympäristössä niitä varmasti löytyy. Poliisi on nyt koittanut sitten päästä Mamndania jututtamaan mutta edelleen kysymys kuuluu että "miksi"? Onko poliisilla jotain parempaa tietoa/kokemusta tieteenfilosofiasta etc?

Vai olisiko niin, että Nyanzilla on etno-ugandalaisena sukulaisia paremmin paremmilla paikoilla kuin mitä inkkaritaustaisella Mamndanilla?

Joka tapauksessa näin etenee tieteellinen työ parhaalla mahdollisella tavalla Ugandassa.

Muuta:

Viime viikolla vaimo oli parina ehtoona komeassa liikenneruuhkassa. Syy tähän oli se, että poliisi keräsi Kampalan kaduilta hallituksen kilvissä olevia ajoneuvoja jemmaan. Nyt kun nimittäin vaali on pidetty, ajelevat useat hallituksen palkkalistoilta pudonneet edelleen virkakieseillään ympäri ämpäri. Sinänsä siis ok homma että edes yrittävät välillä tarkistella noita käyttöoikeuksia.

Poliisi putsaa myös riveistään FDC:n kannattajia. Eräskin oli rekrytoitu normaalia virkatietä mutta kahden kuukauden jälkeen heppu oli jäänyt nalkkiin "epäilyttävän käytöksen johdosta". Ovat kuulemma soluttautuneet poliisiin jotta voisivat varastaa pyssyjä. Mieleenpainuvan tästäkin pidätyksestä kertovasta jutusta tekee sen, että kiinnijäänyt kuvaillaan "impostoriksi" eli huijariksi. Mitä se huijaaminen sitten on ollut, muuta kuin FDC:n kannatus? Ei muuta, koska kuten sanottua, heppu oli värvätty poliisiin aivan normaalin menettelyn kautta.

Kansallista vapaapäivää iskee taas 12. toukokuuta. Kai. Silloin on presidentin virkaanastujaiset. FDC meinaa pitää viikkoa aiemmin eli 5. päivä kansallisen mielenosoituksen. En taida tuona päivänä lähteä kylille.

Rakain districtissä löytyi suosta viime viikolla neljän lapsen jäänteet. Yhdet niistä kuuluvat 9-vuotiaalle Sharon Nassunalle. Sharon oli kadonnut viime syksynä. Kolmesta muusta on saatu selville ikähaitari 3-10 vuotta. Olivat paimenessa kedolla olleet lehmipojat raportoineet poliisille, että "tuolla juoksee kulkukoiria ihmisjalkoja suissaan".

Juu. Ihmisuhreja.

Tuolla alueella/koko Ugandassa on prognoosi ollut edelleen nouseva tuolla mittaamattoman arvokkaan kulttuurin harjoittamisen tiimoilla. Tuossakin kylässä on tällä hetkellä kymmenen uhrialttria joilla voi erilaisin lahjuksin pyytää henkiä/jumalia puolelleen.

Viimeksi lauantaina uutisoitiin kuinka herrat Ali Mugerwa ja Teopista Nakakande pääsevät köyden jatkoksi. Mugerwa oli 2011 ottanut yöllä pari kuukautisen poikansa mukaansa ja pistänyt tämän Nakakanden kanssa vauvan paloiksi ja myyneet arvokkaimmat osat.

Nämä tavat muuten eivät sitten kosketa pelkästään tuota kouluttamatonta roskaväkeä. Aivan kuten Malawissa, jossa esim. paikalliset piispat uskoivat yleisesti noituuteen, niin myös täällä erittäin korkeasti koulututetutkin henkilöt voivat aivan hyvin uskoa noiden erilaisista ruumiinosista valmistettujen taikakalujen voimaan.

Pistän tähän vain yhden lehden linkkipatteriston aiheeseen:

http://www.monitor.co.ug/News/National/arrested-over-beheading-school-girl-child/-/688334/2663322/-/qv6ra5/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Father-witchdoctor-hang-murdering-baby/-/688334/3171060/-/nvw3sfz/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/artsculture/Reviews/What-it-means---For-your-husband-to-kill-your-children-/-/691232/2713358/-/lv5qmfz/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/arrested-over-beheading-school-girl-child/-/688334/2663322/-/qv6ra5/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Child-sacrifice-wealth-power-Uganda/-/688334/2752374/-/572ss4z/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/SpecialReports/Father-sells-child-for-sacrifice/-/688342/2937246/-/hsq7t7z/-/index.html

http://www.monitor.co.ug/News/National/Jail-over-murder-grandchild--justice/-/688334/3053558/-/x8mmis/-/index.html

Näiden päälle sitten ne perinteikkäät 5-vuotiaiden päälle kiehuvan veden heittelyt yms.

Afrikka. Tuo manner alla julman Auringon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti