keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

"So it begins

The battle of Helm's deep" sanoi Gandalf Valkoinen.

Yhtä fantasiakirjallisuudelta vaikuttaa tämän päivän poliittinen katsauksemme.

Ensinnäkin poliisipomo Kayihura ei anna Mbabazin lähteä vaalikiertueelleen. Jälkimmäinen on toimittanut kaikista tulevista vaalitilaisuuksistaan ja muista tupailloista asian mukaisen luettelon poliisille mutta ei käy. Kas kun Mbabazi ei ole puolueensa ehdokas joka hänen pitäisi NRM:n perustuslain mukaan olla. Ugandan perustuslaki kyllä takaa kaikenmaailman ehdokkaille oikeuden ajaa omaa asiaansa. Mbabazin pitäisi siis päästäkseen puolueensa ehdokkaaksi käydä maakunnissa agitoimassa. Tämä ei käy koska hän ei ole puolueensa ehdokas. Joka hän ei voi olla ilman kampanjointia. Jota ei voi käydä koska ei ehdokas. Jne. Laittakaa kaksi peiliä vastakkain ja katsokaa sivusta miltä se näyttää...

Muistetaan myös, että NRM ei ole vielä valinnut omaa ehdokastaan. Se tehdään puolueen kokouksessa Namboolen stadionilla. Tästä huolimatta M7:n vaalimainokset "NRM:n presidenttiehdokas 2016" ovat olleet jo aika päiviä sitten lyhtypylväissä. Kuten siitä yhdestä valokuvasta näitte. Mikseiköhän Kayihura puutu niihin ja estä... Ai niin: presidentin etuoikeudet. Mutta kun M7 on "vain" Ugandan presidentti ja hän ei vielä voi olla NRM:n ehdokas vuoden 2016 vaaleihin, joten NRM:n perustuslain mukaan... miten hän voi kampanjoida itseään NRM:n ehdokkaana koska Mbabazikaan ei voi... Laittakaa lisää niitä peilejä vastakkain.

Ei näillä paljon logiikka paina. Näissä tällaisissa tilanteissa kylvetään mittaamattomien inhimillisten kärsimysten siemeniä. Mark my words. Pohja se oli Rokankin säkissä...

NRM:n puoluetoimistoltahan tämä toki on ohjattu. Oli kuitenkin huikeata nähdä NRM:n puoluetoimiston toteavan, kirjaimellisesti: "Me emme edes tunne tätä Mbabazia."No kerrotaan se nyt teille: Mbabazi on presidentti Yoweri Kaguta Musevenin nimittämä Ugandan entinen pääministeri ja pitkäaikainen NRM:n jäsen.

Sitten poliisilta tulikin jo terrorivaroitus, jonka mukaan Al Shabaab aikoo ihan justiinsa iskeä Ugandassa ja näin ollen eritoten herra Mbabazin tulisi olla pitämättä minkäänlaisia joukkokokoontumisia niinq evö.

Eilen oli oppositiopuolue DP:n (Democratic Party) toimistolle rynninyt sisään "mysteerinuorisoa", ihan vaan mätkimään puolueen väkeä turpaan. Puukottelivatkin kuulemma kyllä siinä joutessaan mutta tiedä näistä oikeasti. Poliisin kunniaksi pitää tässä mainita että he tulivat ja ajoivat ko. raggariryhmän pakosalle.

Sitten lopuksi tänäpänäinen Päivän Pamaus eli Korkein Totuus eli Red Pepper toitottaa Mbabazin maksaneen rapia neljänkymmenen armeijan korkea-arvoisen upseerin luksoriöösit talot. Näin voi hyvinkin olla. Ilman jonkinmoista aseellista selkänojaa ei M-seiskaa ole mitään järkeä lähteä haastamaan. 

Ugandan salainen palvelu on myös kuulemma laitettu tarkkailemaan ihan jokaista vähänkään vaikutusvaltaisempaa hallituksen palkkalistoilla olevaa henkilöä ihan vaan siksi, että Mbabazin kannattajat/yhteistyökumppanit saadaan selville. Tämänkin uskon. On M7 Orwellinsa lukenut.

On touhua sano. Melkein yhtä hullua kuin Suomessa joukkoraiskausten tuomioiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti