maanantai 29. kesäkuuta 2015

Ökköjä

Anoppi on kylässä ja käyttäytyy ihmisiksi. Mitä nyt valoja makuuhuonekäytävään laittaessaan tuli kutsuneeksi vartijafirman SturmAbteilungin portille. Ovat niiin saman näköisiä valokatkaisijat noiden paniikkinappuloiden kanssa.

Otsikkoon:

Käytiin Entebbessä Reptile Villagessa katsomassa ihmisten kynsistä pelastettuja rokotiilejä, kärmeksiä ja muita kilpikonnia. Community based project on se, eli ympäröivä kylä on vahvasti mukana paikan ylläpidossa. Oli mukava ajella välillä vähän syrjemmässäkin ja nähdä "oikeata" Afrikkaa. Taikka niin... Ei sitä esim. Malawiin oikein voinut verrata. Liian kehittynyttä.Entebbeen ajellessamme aloimme kiinnittää huomiotamme kadunvarsilla partioivien paskalakkien määrään. Niitä oli runsaasti. Tyyliin "tuhansia" koskapa koko matkan jokaisella vähänkään merkittävämmällä paikalla oli rynnärijengiä raskaiden ajoneuvojen kanssa. Haistelimme asiaa ja:


Juupa juu. Mbabazin oli määrä tulla takaisin maahan Briteistä, jonne hän oli vähin äänin kadonnut kaksi päivää presidenttiehdokkuudestaan julistamisen jälkeen.

Jumanpama oli oikeasti poliisia toivottamassa entistä pääministeriä takaisin ja tekemässä työtä jolla on tarkoitus. Luonnollisesti en vaikeuksien välttämiseksi viitsinyt antaa kameran kauheasti laulaa. Uskokaa jos uskotte. Noita mellakka-autojakin oli joku kymmenkunta neljänkymmenen kilsan matkalla.Muistinko jo mainita että oli poliiseja?

Ok. Tuolla pätkällä on ennenkin sattunut ja tapahtunut kun opposition messiaat ovat tulleet maahan. Jokin kuítenkin sanoo, että tällä kertaa tarkoitus ei ollut turvata yleistä rauhaa. Tarkoitus oli antaa hyvin yksinkertaisenkin ihmisen tulkittavissa oleva viesti.

Kuva: Abubaker Lubowa.

Asiaan liittyen: Nyt on NRM ottanut myös taktiikakseen Mbabazin (joka siis on ihan samanlainen NRM:n korruptoituneen järjestelmän tuotos kuin kaikki muutkin ugandalaiset NRM poliitikot) osoittamisen kelvottomaksi johtamaan maata "koska hän oli jo muutaman vuoden pääministerinä ja hommat vain menivät huonommiksi". Juu. Loogisesti ajatteluun kykenevät saattaisivat tästä johtaa kysymyksen "Se toinen on ollut isommalla vallalla 29 vuotta ja miten on mennyt?" Näinhän ei toki tapahdu.

Toisaalla Mbabazin vaimo on tehnyt poliisille ilmoituksen, jonka mukaan on olemassa salajuoni yhden hänen lapsistaan tappamiseksi ja yhden lapsen lapsen kidnappaamiseksi. Tämän tiedon hän on antanut julkisuuteen samalla kun se annettiin tiedoksi poliisin ylipäällikölle Kayihuralle. Sen kummemmin mrs. Mbabazi ei tuota uhkaa identifioinut. Tämä on mielenkiitoista siksi että A) Kuten tiedämme, Ugandan politiikassa tällaisia tapauksia on ihan oikeasti oikeasti tapahtunut ja B) Aika hieno peliliike tuo on sinänsä muutenkin. Ennalta ehkäisevä. Loppupeleissä on toki niin, että M7 tulee pysymään vallassa keinolla millä hyvänsä ja siinä eivät silloin paljoa kilpailijoiden perheetkään paina/ole painaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti