Nyt sitten lapsien uhraamisten prognoosiksi on todettu: nouseva. Näin ainakin Moses Binogan mukaan. Virrasta nostettu on Ugandan ihmisuhrauksen ja -kaupan vastaisen yksikön pomo. Ja se titteli on sitten juuri tuossa järjestyksessä. Parlamentaarikoiksi haluavat, varakkaat liikemiehet ja köyhät perheet. Kaikille näille löytyy noitatohtorilta apu. Noitatohtori se rummuttelee vähän ja keittelee sekaisin lapsen verta pikku klitoriksien, pilien ja ehkä päiden kanssa. Rikastuminen, vaikutusvalta ja kuuluisuus ovat tuon jälkeen takuuvarmaa kauraa.
Entinen pääministeri Mbabazi on nyt sitten vihdoin ja viimein ilmoittanut viralisestikin lähtevänsä mukaan Ugandan presidentti-kilpaan. Hän lähtee kisaan ensin NRM:n listoilta, koittaen siis päästä puolueen (tai niin, NRM:hän ei ole puolue ainakaan sen itsensä määritelmän mukaan. Se on "kansanliike". Ugandassa ei ole puolueita vaikka monipuoluejärjestelmä tuossa taannoin sallittiinkin. Ne "puolueet", jotka ovat olemassa, eivät saa tehdä mitään varsinaista kenttätyötä. Kansanliike NRM saa. Koska se onkin kansanliike, ei puolue. Jne...) ehdokkaaksi M7:n sijaan. Tämän epäonnistuessa edessä on varmaankin itsenäisenä ehdokkaana kampanjointi.
Mbabazi ilmoitti yllämainitun julkaisemallaan videolla sillä käytännössä mies on kotiarestissa.
Poliisi myös varoitteli Mbabazia tukevia nuoria minkäänlaisten tukimarssien järjestämisestä. Poliisille kun pitää ilmoittaa mahdollisista marsseista sun muista kolme päivää etukäteen ja poliisi sitten päättää josko tuollaisille tapahtumille voidaan antaa lupia. Onhan tuon kaltainen pykälä Suomessakin, ei siinä mitään.
Ennen viime vaaleja poliisi ei antanut lupia minkäänlaisten vähänkään oppositiolle haiskahtavien tilaisuuksien järjestämiselle. Sitten kun näitä järjestettiin poliisille ennakkoon ilmoitetuissa paikoissa, oli tuloksena parhaimmillaan Kampala Roadilla ampumista kovilla karkuunjuoksevaa väkijoukkoa selkään.
Ennen viime vaaleja poliisi ei antanut lupia minkäänlaisten vähänkään oppositiolle haiskahtavien tilaisuuksien järjestämiselle. Sitten kun näitä järjestettiin poliisille ennakkoon ilmoitetuissa paikoissa, oli tuloksena parhaimmillaan Kampala Roadilla ampumista kovilla karkuunjuoksevaa väkijoukkoa selkään.
Poliisin pomo Kayihura pisti 200 rikostutkijaa uusiin virkoihin. Tämä siksi, että sen Katosi-Kyetume tietyömaan kadonneiden 8 miljoonan taalan tutkinnasta vastanneet vanhemmat konstaapelit ovat kuulemma ottaneet lahjuksia. Heidät on nyt pidätetty.
Lahjustenotto on todennäköisesti tapahtunutkin mutta tämän suuruusluokan rikostutkijoiden pakan uudelleen sekoitus takaa ja alleviivaa sen, että esim. juuri tuon tietyömaan kadonneiden rahojen tutkinta sitten seisoo kuin. Tämähän on tuttu kuvio jo pääministerin kanslian rapia 20 miljoonan kavalluksen ajoilta. Tuolloin korruptiota tutkineet etsivät siirrettiin yht'äkkiä kesken jutun pidättelemään pilvenpolttajia Kampalan boda-pysäkeiltä ja baareista. Pääepäillyt eivät siinäkään jutussa ole saaneet minkäänlaisia tukkapöllöjä.
Kummallekin näistä tapauksista on yhteistä myös se, että syytettyinä ovat olleet presidenttiin läheisiä siteitä omaavia herroja. Ellei jopa sukulaisia.
Oli lehdessä myös juttu siitä, miten ei-Lugandan puhujat alkavat pitää ko. kieltä uutena swahilina. Eli uutena sortajan kielenä. Se oli kyllä vaan kolumni mutta jollain tapaa tämän maan tribalismia/yleistilannetta valaiseva kuitenkin.
Ruvetkaas muuten miettimään sitten Juhannuksen supertriplaakin. Laitan sen huomenna tulille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti