tiistai 17. helmikuuta 2015

Öljynjalostamoa pukkaa

Tekivät täkäläiset sitten vihdoin ja viimein päätöksen siitä, että kuka saa rakentaa Hoimaan Ugandan ensimmäisen sköldvikin. Alkuperäisten aikataulujen mukaan öljyntuotannon ja -jalostamisen olisi pitänyt alkaa jo vuonna 2009 mutta hätäilemällähän sitä saadaan aikaan vaan... Nyt on tarkoitus saada kotoperäistä bensaa vuonna 2018. Sanomattakin lienee selvää, että näiden välivuosien rahat on toki jo "kotattu" erilaisin järjestelyin.

Voittajaksi tuossa jalostamon rakentamiseksi järjestetyssä tarjouskisassa selvisi venäläinen RT Global Resources. 2,5 miljardia $, mukaanlukien 205 kilometriä putkea Hoimasta Kampalaan. 40 pinnaa Ugandalta, 60% rakentajalta. Odotettavissa on siis "Räjähdys vuotaneella öljyputkella Ugandassa. 300 kuollutta"-tyylisiä uutisia. Ihan niinkuin Nairobissa. Ja Nigeriassa. Ja kaikkialla mihin noita putkia tällä mantereella on vedelty. Sinänsähän tuo on ainoa järkevä ratkaisu lopputuotteen kuljettamiselle mutta kun noita putkia pitäisi sitten huoltaakin.

Onnea kuitenkin vänäläisillä. Voi olla, että firmaa on saattanut kisassa auttaa heidän rynnäkkö- ja kuljetushelikopteriensa tuontantolinjansa olemassa olo.

Muuta: Kampalan keskustassa Kampala Roadilla menivät eilen bisnekset säppiin vähäksi aikaa kun jotkut nuorisotyöttömyyttä vastaan protestoineet vandaalit laskivat vapaaksi kolme keltaiseksi maalattua sikaa joilla oli kauloissaan protestihenkisiä lappuja. Possut odottelevat nyt kohtaloaan Kampalan Central-poliisiasemalla. Eri arviot Ugandan nuorisotyöttömydestä vaihtelevat 63 ja 85 prosentin välillä. Jokainen voi miettiä noita lukuja sekä sitä minkälaisia skenarioita ne voivat aiheuttaa.

Muuta muuta: Kymmenen vuotta linnaa sotaoikeudessa luutnantille joka raahasi pihallaan ulos autosta sinne pysäköineen sivullisen. Safööri ei ollut sammuttanut luutnantin mielestä tarpeeksi nopeasti kaaran ajovaloja ja ne häiritsivät. Niinpä luti oli katsonut niskalaukauksen aiheelliseksi.

Muuta muuta muuta: U:lla on "hiihtoloma" ja ollaan opeteltu pelaamaan tikkiä. Perkele. Tänään hävisinkin sitten kymmen jaon sarjan 9-1. Sadekausikin on taas alkamassa. Kirja-arvostelua odotellessa,,,

STOP THE PRESS!!!!1!!!!

Valtakunnan ykköslehti, aina luotettava Red Pepper otsikoi tänään että M7 selvisi viime vuonna Lontoossa salamurhasta. "Sources say a prominent politician booked assassin into president's hotel". Sources ne aina kertovat täällä kovasti asioita. Presidentin kovasti tarkkavaiset turvamiehet olivat kuitenkin estäneet murhaajan aikeet. Sama artikkeli kertoo, että sen aiemmin mainitun Australiaan muuttaneen sydänlääkärin kontolle on löytynyt lisää todisteita.

Ja unohtuihan multa mainita sekin, että täällä on noussut pienimuotoinen kansanliike Idin maallisten jäänteiden tuomiseksi kotiin Saudeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti