perjantai 6. helmikuuta 2015

No nythän näitä tulee


Voisihan sitä hunajalla ehkä tyhmempikin nimi olla... Penttilingvistiikkaa englanniksi siis. Arvostan.

Tämä on taas vain tällainen lyhyt lehdistöveto.

Sosiaalisessa mediassa pyöri tässä päivänä eräänä viesti jonka mukaan M7 eli presidentti Museveni olisi pistänyt Ugandan hallituksen kokonaan uusiksi. Ugandan valtion mediakeskuksen pomo kielsi tällaista tapahtuneen ja sanoi tämän disinformaation ovan "vihollisen juonia". Hän ei missään vaiheessa identifioinut tätä "vihollista". Lieneekö Goldstein tai Trotski?

Museveni ulosti tuossa muutama aika sitten uskollisen aseenkantajansa Mbabazin pääministerin tontilta ja se on herättänyt ilmeisesti aika lailla pahaa verta hallitsevan puolueen nomenklatuurassa, jota muutenkin on pyöritetty viime aikoina kuin mätää kukkoa. Eli valtataisteluahan siellä käydään ihan täysillä ja Musevenin seuraajaa haetaan. Ans kattoo mitä siitä seuraa...

Meinaan kun samassa lehdessä entinen Sisäisen Turvallisuuden Osaston kurinpitovastaava (on muuten jätkää tittelillä paiskattu. "Internal Security Organisation head of discipline") on nyt liittynyt yhteen oppositiopuolueista ja julistaa varastaneensa istuvalle presidentille ääniä erilaisissa vaaleissa viimeiset 30 vuotta. Heppu on valmis todistamaan asian missä tahansa oikeudessa. Luonnollisesti NRM on nyt pidättämässä miestä koska "tuollainen toimintahan on rikollista ja mieshän tunnusti!" Loogisesti ajateltunahan tästä pitäisi seurata myös... Jaa niin. Unohtakaa. Tokihan tässä on sitten myös myyrä-skenariollekin aika pienet kertoimet.

Vähän on sellaista toimintaa ja tekstiä että ennenkuin 2016 vaalit on käyty, on Kampalan ilmassa taas kyynelkaasua, mellakkavaahtoa ja jos jonkinlaisia luoteja. Olenkos mä muuten maininnut että kun Lontoossa ja muuallakin Englannissa muutama vuosi sitten mekkaloitiin, ei brittipoliisi saanut tilattua lisää kyynelkaasua normaali-toimittajaltaan koska Ugandan isompi tilaus oli tuottajalla vielä toimittamatta? Nämä kun ovat tilaajina sieltä maailman kärkipäästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti