maanantai 23. helmikuuta 2015

Kireitä siimoja

Kinenen Richard pääsi secondary schoolista ja oli sen jälkeen kolme vuotta työttömänä Masakassa. Joulukuussa 2013, 27-vuotiaana, hän päätti lähteä Victoriajärven rannalle Bangaan ja ruveta kalastajaksi.

Neljässä kuukaudessa Dick oli sopeutunut kalastajakulttuuriin ja päätti tosissaan ruveta elämään kalastajan elämää. Siihen kuului huorissa käyminen sillä kunnon rykäisyn ennen vesille lähtöä uskotaan parantavan kalaonnea. Kuvioissa oli vankasti myös myös viinan lotraaminen ja humehien kanssa pelehtiminen. Pysyi näin näes päivällä valveilla ja yöllä kalassa.

Tästä viidessä kuukaudessa Rikulla oli: Kuppa, HIV ja satiaisia. Näistä satiaiset ovat hänen mielestään se pahin vitsaus.

"Ne on noi pirun huorat jotka levittävät näitä satiaisia. Olen vahvasti sitä mieltä että niiltä minäkin omani olen saanut" sanoo Riku.

Tähän voisi sanoa että "Älä ny? Ihanks tosi? Ja ne ovat sun listassa se päällimmäinen murhe?"

Nämä kalastajat ovat yleesä poikamiehiä. Kala on syönnillään tiettyihin vuodenaikoihin ja sehän meinaa että silloin pojilla on massia päällä. Näin ollen sitten nuoret tytöt ympäri Ugandaa suuntaavat kutupaikoille ja voila!

Totuuden nimissä jälleen: Tuolle lehdellekin nuo pikku pikku öttiäiset olivat se pahin juttu.

Huoh.

Muuta: Makerere-yliopistossa, jota on joskus yleisesti tituleerattu Afrikan parhaaksi ei-eteläafrikkalaiseksi Alma Materiksi, oli jotenkin hassusti päässyt rohkea 600 opiskelijaa valmistumaan tammikuussa vaikka heidän opintonsa eivät olleet välttämättä lähellekään done. Asiaa tutkitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti