keskiviikko 11. helmikuuta 2015

HBSC ja mittahukka

Ensi alkuun kuitenkin ilmoitus: NRM vakuuttaa, että ensi vuoden vaaleja ei olla lykkäämässä. He eivät myöskään ole muuttamassa perustuslaissa olevaa presidentin maksimi-ikää. Presidentti on 70-vuotias, ei siis liian vanha tai liian nuori.

Mainitaan myös rattijuopumuksen vuoksi irtisanotusta bussikuskista, joka Kasesessa meni ja kaappasi viikko irtisanomisensa jälkeen ex-työnantajansa dösän kera 50 matkustajan. Jätkän vakaana aikomuksena oli ollut pamauttaa kärryllä lasti päällä Queen Elisabeth-luonnonpuiston kahta järveä yhdistävään Kazingan kanavaan. Kerrotaan vielä kyseisessä kanavassa asustelevan lujasti virtahevoisia kera noiden viekkaiden krokotiili-kalojen.

Sitten pankkiasioita. Joku lukijoista on varmaan päivitellyt siellä kotimaassa että "Voi Heikki Kovalainen, niin mukavanoloinen nuori mies ja tuolla lailla veroja kiertää..." Tms. Heikki taisi kuitenkin vain jemmata ihan oikeasti omia rahojaan eikä kuten:

Ugandasta varmaankin kovalla työllä ja ahkeroinnilla kasaan saatua pääomaa on samaan lafkaan piilotellut 57 yksilöä. Ugandan edelle sukanvarretetuissa rahamäärissä Afrikasta kiilasivat aina rehelliset Tansania ja Kenia.

Näillä Ugandan jehuilla on ollut jemmassa tässä yhden pankin yhdessä Sveitsintoimistossa melkein 90 miljoonaa jenkkitaalaa. Soon mukavasti ihan vaan keskiarvoilla laskien rohkea 1,5 miltsiä per nokka. Suurin yksittäinen summa ugandalaisen taholta oli 8.8 miljoonaa taalaa. Se on suurinpiirtein sama määrä rahaa, joka katosi Katosi-Mukono tien "rakennustyömaalta" keksityn rakennusurakoitsijan taskuihin syksyllä 2013. Works & Transport ministeriä epäiltiin syksyllä 2014 mutta sen kummempia asialle ei ole yllättäen sittemmin tehty.

Tässä linkki intialaiseen lehteen jossa on tilastoja maittain. Nimiähän ei kait mistään oikein löydä, ainakaan noiden ugandalaisten osalta.

Sitten oikeuteen oli pistetty keskustan moskeijan välienselvittelyssä voitolle/henkiin jääneitä allahinmiehiä. Olivat päästäneet ilmat kahdesta moskeijansa johto-sheikistä. Samaan syssyyn tuli syytettä terrorismistä. Tähän juttuun oli sitten ympätty jollain hyvin sumealla logiikalla mukaan joku Australiaan 1981 muuttanut ugandalainen sydän- ja verisuonitohtorikin, joka 2005 oli syytettynä ex-vaimonsa seulaksi ampumisen järjestämisestä. Tämä siis siinä vaiheessa kun ukko oli lentänyt Entebbeen lastensa kanssa ex-vaimonsa hautajaisiin. Tuomiota ei tullut. Sittemmin tohtorin Ugandassa olleet maat,talot, pelit ja vehkeet on otettu erilaisin luovin keinoin Musev... valtion haltuun. 

Ugandan hallituksen mukaan tohtori oli näiden moskeijamiesten välisiä kiistoja hyväksi käyttämällä lietsomassa vihaa NRM:ää vastaan. Lopullisena tavoitteena tällä tohtorilla oli kuulemma Ugandan presidenttiys vuonna 2016.

Pitkä on Kekkosen käsi ja muisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti