torstai 5. helmikuuta 2015

No hiivatti2

Pannaan nyt toinen heti perään. Vaikka tässä on kyllä ylikuntoon joutumisen vaara.
18 euroa ja valkoinen lammas. Sen verran tuli yhdelle 46-vuotiaalle isännälle maksamaan 13-vuotiaan tyttärensä majaan kömpiminen.

Eieiei. Nyt luulette väärin. Ei tätä rangaistusta oikeudessa määrätty. Jätkän oma klaani antoi sen.
Heppu oli katsokaas myynyt rakennuspuuksi kelpaavan Mvule-puunsa sahalle ja dokannut rahat. Sitten yöllä herra oli tullut kotiin ja kömpinyt tyttärensä talosta erillään olleeseen majaan tekemään you know what. Tytär oli ruvennut kiljumaan jolloin ympärillä asuneet ystävät, sukulaiset ja klaaninmiehet olivat napsineet majailemaan tullutta isäntää reippahasti turpaan. Koska isukki oli ollut melkoisessa kuosissa, olivat he myös pakottaneet sällin juomaan jonkin verran kustakin. Se kun kuulemma selvittää pään.

Ihan oikein tehty. Tällaisesta afrikkalaisesta yhteisöllisyydestä suomalaisillakin olisi mielestäni opittavaa.
Muuta: Opetusministeriössä, Ugandan maanmittauslaitoksella ja Kampalan rakennusvirastossa kukaan ei tiedä miten taas yksi 1400 oppilaan koulu Kampalassa oli myyty yksityiselle taholle. Koulu on jo nurin ja paikalle ruvetaan rakentamaan asuintaloja. Näitä sattuu Kampalassa koko ajan, niin valtion- kuin yksityisilläkin mailla. On sattunut jo pitkään.

Mulagon sairaalassa kaksoset synnyttänyt nainen sai mukaansa vain yhden vauvan koska lääkärin kirjoittama "päästötodistus" kertoi vain yhdestä vauvasta, huolimatta synnytyksessä mukana olleista sukulaisista. Normaalisti itkenyt toinen vauva oli viety välittömästi syntymänsä jälkeen pois. "Käykää etsimässä sairaalan ruumishuoneelta" oli ollut vastaus kyselyihin. Kylmiöstä oli uteluihin vastattu "Ei meille ole tänään tuotu yhtäkään vauvan ruumista." Pari päivää myöhemmin vanhemmille oli toimitettu ambulanssilla pienen vauvan ruumis, joka ei kuitenkaan DNA-testien mukaan ollut mitään sukua "vanhemmilleen". Sairaala oli myös antamassa vanhemmille jostain syystä 400kilo shillingin "kompensaatiota", eli "pitäkää turpanne kiinni"-rahaa oli yritetty. Oikeudessa selvittelevät tätä nyt. Tämäkään ei ole valitettavasti yksittäistapaus.

Lisää muuta: Runebergin tortut 9+.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti