keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Entebbe 1976

Tuli 40 vuotta täyteen siitä huvipuistosta ja sehän merkkasi sitä, että Israelin Netanyahu tuli kylään. Osittain siksikin, että hänen isoveljensä oli ainoa raidissa kuollut israelilainen kommando. Kaiken kaikkiaan siinä oli tilaisuus muistella menneitä ja rakennella suhteita jne.

Mitä teki M7?

Ei käyttänyt puheessaan kertaakaan sanaa "Israel". Se oli "Palestiina", joka ikinen kerta.

Älkääkä käsittäkö väärin. Minä en ole millään lailla yksisilmäisesti jehudien meiningin puolella. Ne tekevät aika "varsovalaisia" jutskia. Ihan kaikkiin niihin ghettoiluihin ei olisi ehkä tarvetta. Tosin aika vaikea sitä on myös neuvotella osapuolen kanssa, jonka ensimmäinen teesi on "teidät ajetaan mereen".

No, se taustaksi.

Nyt sitten täällä on selitetty, että "Ei presidentti ollut väärässä. Aikanaan sitä koko aluetta on kutsuttu Palestiinaksi." Noin. Sittenhän on varmaan ihan ookoo meikäläisenkin käyttää neek**i-sanaa?

No ei ei. Läppä läppä.

Sitä vaan että presidentti on joko a) seniili tai b) tieten tahtoen loukkasi valtiovierastaan. Jolla on kuitenkin aika iso vaikutusvalta "tuolla ulkona" (tähän ei sitten Siionin vanhinten pöytäkirjoja). Toisaalta, Punaisen meren jalankulkuyhdistyksen ja Ugandan (josta muuten piti 1800-luvulla tulla kosher jengin oma maa. Oikeasti.) suhteet ovat koko Ugandan valtion ajan olleet jossain määrin turbulenttiset.

Shalom taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti