lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ali. Tai yli.

Kotona ollaan eli Adjumani on taas nähty. Olihan se.

Kerron mun itseni kanssa samanikäisestä kuskista.

Herra on Kampalasta kotoisin ja tyyppiesimerkki siitä, että ei tarvitse olla kouluja käynyt jotta voi olla fiksu. Hän oli joskus 25 vuotta sitten keplotellut itsensä taksikuskiksi ja tehnyt sitä, mutta eihän toisen palveluksessa rikastumaan ikinä pääse. Niinpä jäbä oli ottanut sieltä, tuolta ja täältä lainaa ensimmäistä autoaan varten.

Oli mennyt viuluiksi se. Kas kun Kampala on tuon kuljetusalan puolesta tukossa ja se oli ollut sitä jo tuolloin. Ali oli ollut guusessa.

Sitten Ugandaan alkoi tulla pakolaisia. Ja toisin kuin aina oletetaan, nuo pakolaiset liikkuvat. Paljon.

Ali oli vienyt autonsa Adjumaniin ja siitä se oli lähtenyt. Nyt siellä on on neljä kiesiä ajossa, yksi "hotelli" erään pakolaissetlementin kauppakeskuksessa, kolme maksullista biljardipöytää alueen baareissa. Jne. Mitä Adjumanista ei saa, sitä saa Alilta.

Alilla oli mielipiteitä. Hänen suurin ihmetyksensä aihe oli Adjumanin väestö. Kas kun siellä on maata käyttämättömänä. Paljon. Siellä on pakolaisia. Paljon.

Maanomistajien ei tarvitsisi kuin mennä pakolaissettlementtiin ja sanoa, että "neljäsosa hehtaari ja sadosta 20% mulle". Halukkaiden jono ulottuisi Egyptiin asti. Mitään, absoluuttisen mitään ei tarvitsisi maanomistajan tehdä ja ilmaista rahaa tulisi.

Mutta kun ei.

Oli sillä paljon muitakin juttuja, mutta jotta ei menisi taas negailuksi niin annapa olla.

Besigye pysyy edelleen kotonaan ja Mbabazin tiimille on Vaalikomission toimesta annettu väärennetyt äänestyspaikkojen tuloslistat. Entistä salaisen palvelun pomoa, kenraali Sejusaa, ei syytetä sotaoikeudessa. Tästä huolimatta armeija pitää ukkoa vangittuna. Tämä on edelleen se sälli, joka ilmeisesti pystyisi halutessaan esittämään jopa todisteet edellistä vaalivilpeistä. Kas kun hän on ne järjestellyt. Virallisesti Sejusan syyte on sanasta sanaan "Osallistuminen partisaanipolitiikkaan, velvollisuuksien laiminlyönti ja tottelemattomuus". Nämä siis sotilaslainsäädännön perusteella. Ukko tosin on ollut eläkkeellä/syrjäänsiirrettynä jo kauan.

Yksityisomisteinen Nation Media Group julkaisi tiedotteen, jossa se vakuuttaa edelleen julkaisuissaan kertovansa totuuksia hyvän journalistisen tavan mukaan. Tämä tuli kaksi viikkoa sen jälkeen kun M7 moitti kyseistä mediaorganisaatiota itselleen vihamieliseksi. Tämän firman julkaisuja on mm. The Daily Monitor, joka on kertaalleen aikanaan ollut pari viikkoa suljettuna. Saas nähdä seuraako tästä jotain kivaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti