lauantai 12. maaliskuuta 2016

Vastuullista ja vastuutonta sananvapautta

Ugandassa puhutaan nyt siitä. Olenkohan mä jossain muuallakin kuullut käytettävän noita aivan samoja sanoja tästä asiasta puhuttaessa?

Kas kun nyt on niin, että hallitus haluaa uudella lakialoitteellaan Informaatio ministerille oikeuden laittaa minkä tahansa median säppiin ihan milloin vaan huvittaa. Onhan se toki ollut tähänkin asti mahdollista mutta nuo toimet on ensin pitänyt hyvyksyttää parlamentilla. Nyt parlamentti ollaan pudottamassa tuosta välistä turhana pois.

Tällä kuulemma ehkäistäisiin kansanmurhien syntyä.

Kritiikkiä lakialoitteelle on tullut mutta ei taida paljon auttaa.

Muuta: Kasesessa oppositio oli voittanut paikallisvaaleissa, NRM:n temppuiluita oli paljastunut ja nyt sitten on rytissyt. Arviolta 60 tyyppiä oli hyökännyt torstai-yönä kymmenen aikoihin pyssyjen, keihäiden ja machettejen sun muiden kanssa kolmen alueella partioineen sotilaan kimppuun. Sotilaat olivat ampua lojauttaneet kaksi suoraan multiin. Olivat mosurit myös saaneet pahaakin osumaa ja ovat tällä hetkellä hoidossa.

Naapurin Bundibugyon districtissä oli ollut sama meno viime kuussa. Siellä oli 10 ihmistä joutunut lautoihin.

Muutamuuta: Besigye on edelleen kotiarestissa vaikka tuolla kaupalla käydessäni olikin ilmassa huhupuhetta että ukko olisi taas päässyt livahtamaan kotoaan. Tätähän Besigye on ennenkin harrastanut, mm. pukeutumalla burkhaan. Ukko ei ole syytteessä mistään ja nyt jopa parlamentin puhenainen kyselee poliisipomo Kayihuralta että "MV?" Meinaan kun jopa maan pahimmassa vankilassa Luzirassa istuvia saa kuka vaan mennä tapaamaan. Besigyen kotiin ei saa mennä ja jos mies tulee metrinkin tonttinsa ulkopuolelle, heilahtaa taas häkki. Sisäministeri James Baba selitti tilannetta tyyliin "Niin kauan kun se ei tottele, me pidätetään sitä". NRM:n kansanedustajien mielestä parlamentin ei pidä puuttua tähän asiaan koska "Tämähän on vain poliisin työtä, ei valtiollinen asia."

Mbabazin lakimiehet pääsevät katsomaan districtien alkuperäisiä äänestystuloksia/-listoja/-whatevö (näitä ei varmaan ole tässä välissä ehditty "tohtoroida").

Ja viimeisenä M7 kertoo noin tunti sitten twiitissään (joita hän ei siis todellakaan itse kirjoittele), että "Only God, who appointed me, will remove me -- not Kizza Besigye, not the British, not the Americans or Twitter. Only God will remove me!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti