tiistai 20. lokakuuta 2015

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisci elit

Besigyen oppositiopuolue FDC meni ja pyysi YK:ta puuttumaan tämän maan tapahtumiin ennen kuin käsissä on Kenia2008-skenario. Tämä siis poliisin lisääntyneen väkivallan ynnä muun sellaisen keppostelun tiimoilta. Tähän "kehitykseen" otti tässä hiljan kantaa myös Human Rights Watch. Ugandan poliisin mediakeskuksesta kommentoitiin poliisin toimintaan kohdistuneita syytöksiä, no, heidän omalla tavallaan. Vielä ei sanoja "separatisti" ja "vieraan vallan agentti" käytetty mutta ei noidenkaan käyttö enää kaukana ole.

Crime Preventereitä on nyt maassa virallisesti... wait for it left hand side, wait for it: 171 930 kipaletta.

(Photo: David Kazungu)

Osa näistä militioista on nyt ilmaissut pettymyksensä koska hallitus ei maksakaan heille puhdasta tuohta lapaan, ainakaan paljoa. Heille kyllä annetaan kahvin-, puuvillan ja maissintaimia mutta ei niinkään fyffeä. Iso osa näistä kavereista on työttömiä ja he ovat olettaneet pääsevänsä näin hallituksen palkkalistoille. Nyt osa näistä interhamwoista onkin pakannut kamansa ja lähtenyt kotioppäin mutta kyllähän noista numeroista vielä sittenkin jää jäljelle aika kööri. Poliisikenraali Kayihuran mukaan nämä joukot ovat muuten ikivanhaa, jo 40 vuotta sitten aloitettua liikettä joten niissä ei ole mitään ihmettelemistä.

Kibaalen districtissä paikallisen metsähallituksen pomo meinasi tulla lynkatuksi kesken kokouksen. Asialla olivat "epävirallisen metsäteollisuuden" edustajat eli paikalliset sahurit, joita ei vähempää voisi kiinnostaa metsähallituksen suunnitelmat. Jotka siis eivät myöskään välttämättä aina ole kovinkaan luonnonsuojelullisia. Sademetsästä kun saa tosi hyvää sokeriruokopeltoa. Tämä tapahtui viikko sen jälkeen kun hallitus oli poistanut sotilaansa aluetta ja sen metsäpomoja suojaamasta.

On the personal level on ollut enämpi vähempi taloksi asettautumista ja nyt U:n syyslomaa. Joulunvietto-paikkaa on mietitty sekä sitä pitäisikö talouteen hommata lisää koiria. Olisi ridgeback-pari saannissa ja kun nyt niiden kanssa on alkuun päästy niin... Katellaan. Baarissa kävin perjantaina koulun hyvien ihmisten kanssa ja baarimikko tiesi mun olevan Suomesta. Ikuna koskaan en ole siinä juottolassa käynytkään. Tuli hippuisen paranoidi (soittakaa!) olo.

Loppuun public service announcement, this time without a guitar: Malawissa meinaa/oletetaan toisen peräkkäisen sadon menevän fiduiksi, eli siellä alkavat laarien pohjat jo näkyä vaikka seuraavaan satoon on aikaa vielä viitisen kuukautta. Kuivuutta ollut näes jo pidempään. 2,8 miljoonaa immeistä näin alustavasti on katselemassa nälkää.

Tähän väliin ei tarvita mitään moraalisaarnoja väestöräjähdyksestä yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti